Arhiva objava HKOIG

Dobro došli na našu stranicu Arhive. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 917 naših članaka raščlanjenih na mjesece i godine.
Arhiva starih stranica
272

Informiranje članstva o aktivnostima tijela Komore

U cilju kvalitetnijeg informiranja o aktivnostima Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije na službenoj internet stranici Komore u rubrici IZDVOJENO moći će se naći skraćene informacije o aktivn... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
241

Arhiva starih stranica
267

geof@unizg.hr + OSM = platforma potres2020

Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu koordinira aktivnosti za optimalno korištenje platforme koju je uspostavila hrvatska OpenStreetMap-zajednica:  Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu... pročitaj više..Arhiva starih stranica
304

Donesen Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta HKOIG

Na mrežnim stranicama Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije dana 29.12.2020. godine objavljen je Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta HKOIG  Na mrežnim st... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
248

Uputa za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županija

Uputa za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županija  Poštovane kolegice i kolege,Poštovane kolegice i kolege,slijedom većeg broja upita od stane naših članova slobodni smo obavijes... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
267

Sretan Božić i uspješna nova godina

Sretan Božić i uspješna nova godina... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
258

Dostupne snimke održanih predavanja sa 13. simpozija ovlaštenih inženjera geodezije

Drage kolegice i kolege, dostupne su snimke održanih predavanja sa 13. simpozija ovlaštenih inženjera geodezije   kojima možete pristupiti putem poveznica ovdje. Vaš HKOIG... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
267

Dostupna snimka svečanog dijela 5. (virtualne) sjednice Skupštine HKOIG

Drage kolegice i kolege, dostupna je snimka svečanog dijela 5. (virtualne) sjednice Skupštine HKOIG, održane 17.12.2020.  Program je bio slijedeći: 1. CLGE projekt „Žene u geodeziji“ i stručn... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
271

Predstavljen ISPU - digitalizacija procesa prostornog planiranja i graditeljstva

U organizaciji Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, dana 18.12.2020. je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana online konferencija ISPU U organizaciji Minista... pročitaj više..


Arhiva starih stranica
265

Donesen novi Pravilnik o upisima, odlukama, odobrenjima i potvrdama HKOIG

Objavom na mrežnim stranicama Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije dana 18.12.2020. godine stupio je na snagu novi Pravilnik o upisima, odlukama, odobrenjima i potvrdama HKOIG, KLASA: 003-01... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
259

Donesen novi Pravilnik o radu HKOIG

Na mrežnim stranicama Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije dana 18.12.2020. godine objavljen je novi Pravilnik o radu HKOIG, KLASA: 003-01/20-01/5, URBROJ: 507-01-20-9, od 17.12.2020. &nb... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
262

Prilagodba poslovnih prostora HKOIG radu sa strankama u doba pandemije

Drage kolegice i kolege, Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije preuredila je dio svojih prostorija i prilagodila ih propisanim epidemiološkim mjerama za svoje članove i zaposlenike.  ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
250

Poziv na prisustvovanje online konferenciji Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine „ISPU – digitalnim uslugama do kvalitetnijeg prostornog planiranja i gradnje“

Poziv na prisustvovanje online konferenciji Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine „ISPU – digitalnim uslugama do kvalitetnijeg prostornog planiranja i gradnje“  &n... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
254

Poziv na svečani dio 5. (virtualne) sjednice Skupštine HKOIG

Drage kolegice i kolege, zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prisustvujete svečanom dijelu 5. (virtualne) sjednice Skupštine HKOIG, koji će se održati u četvrtak, 17.12.2020. s početkom u 15.00 sa... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
234

Treće dodatno osposobljavanje ovlaštenih inženjera geodezije temeljem Uredbe Komisije (EU) br. 74/2010 o utvrđivanju zahtjeva o kvaliteti zrakoplovnih podataka i zrakoplovnih informacija za jedinstveno europsko nebo – obavijest o početku prijava

Dana 15. i 16. prosinca 2020. održat će se Treće dodatno osposobljavanje ovlaštenih inženjera geodezije  Dana 15. i 16. prosinca 2020. održat će se Treće dodatno osposobljavanje ovlaštenih inž... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
273

Donesen novi Pravilnik o pečatima i iskaznicama HKOIG

Objavom na mrežnim stranicama Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije dana 7.12.2020. godine stupio je na snagu novi Pravilnik o pečatima i iskaznicama HKOIG.  Objavom na mrežnim strani... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
307

Postupanja vezano uz primjenu članka 25. Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina (NN 112/2018) – objašnjenje DGU

Člankom 25. stavkom 3. Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina (NN 112/2018) propisano je da se katastarska čestica u katastru nekretnina može odrediti i unutar granica građevinskog područja i... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
249

Multispektralna i hiperspektralna snimanja - tehnologija i primjene, obavijest o održavanju

U utorak, 8.12.2020. s početkom u 10.00 sati, u trajanju od četiri akademska sata, održat će se u organizaciji Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predavanje Multispektralna i hiperspektralna s... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
264

Najava predavanja u organizaciji Udruge geodeta Istarske županije

U petak, 4.12.2020. godine od 9.00 do 13.00 sati će se održati predavanja u organizaciji Udruge geodeta Istarske županije.   Predavanja će se održati virtualno putem webinara na Adobe Con... pročitaj više..


Arhiva starih stranica
274

Upute za polaznike 13. simpozija ovlaštenih inženjera geodezije

Poštovane kolegice i kolege polaznici 13. simpozija OIG-a,kao što ste već upoznati 13. simpozij ovlaštenih inženjera geodezije održat će se virtualnim putem na Adobe Connect platformi te jednim dijelo... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
287

13. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE – obavijest o zatvaranju prijava

Sa današnjim danom zatvorene su prijave za prisustvovanje 13. SIMPOZIJU OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE ...  Sa današnjim danom zatvorene su prijave za prisustvovanje 13. SI... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
261

13. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE – Preliminarni program Simpozija

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije – HKOIG, u suradnji s Council of European Geodetic Surveyors – CLGE, organizira 13. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE ...  Hrvatska komora ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
247

GIS edukacija i interaktivna web GIS edukacija u organizaciji tvrtke Prehnit d.o.o. u studenom i prosincu 2020. godine

Prehnit d.o.o. poziva sve zainteresirane da se prijave na GIS edukaciju i interaktivnu web GIS edukaciju u organizaciji tvrtke Prehnit d.o.o.   U studenom i prosincu 2020. organiziraju se... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
245

13. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE – poziv sponzorima

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije – HKOIG, u suradnji s Council of European Geodetic Surveyors – CLGE, organizira 13. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE ...    Hrvatska... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
262

13. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE – obavijest o otvaranju prijava

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije – HKOIG, u suradnji s Council of European Geodetic Surveyors – CLGE, organizira 13. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE ...   Hrvatska k... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
256

Predstavnici HKOIG na sastanku Savjetodavnog tijela glavnog ravnatelja DGU

Dana 23. listopada 2020. je održan prvi sastanak Savjetodavnog tijela glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave na kojem su sudjelovali i imenovani predstavnici Hrvatske komore ovlaštenih inženjera ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
301

13. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE – obavijest o vrednovanju i početku prijava

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije – HKOIG, u suradnji s Council of European Geodetic Surveyors – CLGE, organizira 13. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE   Hrvatska ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
264

Produljen je rok za prijavu aktivnosti u Godišnji program stručnog usavršavanja HKOIG za razdoblje 1.1. - 31.12.2021. godine

Obavještavamo sve zainteresirane strukovne organizacije, visoka učilišta i druge ovlaštene pravne osobe da je rok za dostavu prijava aktivnosti u Godišnji program stručnog usavršavanja Hrvatske komore... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
270

INTERGEO EXPO Digital 2020 – upute za podnošenje zahtjeva za provođenje upisa prisustvovanja

Drage kolegice i kolege, Svima Vama koji ove dane prisustvujete online sajmu INTERGEO EXPO Digital 2020 dajemo upute na koji način podnijeti zahtjev, tj. dostaviti dokaze, za provođenje upisa prisustv... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
273

Forum HKOIG – nove teme: Mišljenja HKOIG

Od 9.10.2020. godine na Forumu HKOIG otvorena je nova grupa tema: Mišljenja HKOIG - Odbor za etiku, stručna pitanja i propise.   Pod navedenom grupom objavljuju se mišljenja HKOIG, u prav... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
269

Inicijativa HKOIG za hitne izmjene ZOGD

Drage kolegice i kolege ovlaštenici, Zbog sad već općepoznatih okolnosti nastalih pandemijom/epidemijom koronavirusa (COVID 19) obustavljene su sve aktivnost koji obuhvaćaju okupljanje građana. ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
252

KOMORA ĆE POTVRDE, RJEŠENJA I PROMJENU PODATAKA ZA ČLANOVE OBAVLJATI BEZ NAKNADE, A OSNIVANJE UREDA OSLOBOĐENO JE DAVANJA

Skupština Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije je, na prijedlog Upravnog odbora, donijela odluku kojom je ukinula dosadašnju praksu kojom su članovi Komore...  Skupština Hrvatske kom... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
276

Održan sastanak predstavnika HKOIG i HGK

Dana 23.09.2020. godine održan je u prostorijama HKOIG u Zagrebu sastanak predstavnika Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije i Hrvatske gospodarske komore, Sektora za graditeljstvo i komunaln... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
236

Sastanci na temu tumačenja i primjene odredbi Zakona o neprocijenjenom građevinskom zemljištu vezano za obavljanje stručnih geodetskih poslova

Na inicijativu Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije koja je dopisom iz srpnja 2020. prema Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Državnoj geodetskoj upravi ...... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
228

Poziv za prijavu aktivnosti u Godišnji program stručnog usavršavanja za razdoblje 1.1. – 31.12.2021. godine

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije poziva zainteresirane strukovne organizacije, visoka učilišta i druge ovlaštene pravne osobe da dostave prijedloge za uključivanje aktivnosti u Godi... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
249

Vladimir Krupa izabran za predsjednika Europskog vijeća geodeta - CLGE

Na Generalnoj skupštini Europskog vijeća geodeta – CLGE, održanoj u Ateni od 17. do 19. rujna 2020. godine, Vladimir Krupa, dipl.ing.geod., član Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije, je kao ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
263

13. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE – produljen rok za dostavu sažetaka

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije – HKOIG, u suradnji s Council of European Geodetic Surveyors – CLGE, organizira 13. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE...  Hrvatska kom... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
258

8. međunarodna konferencija o inženjerskoj geodeziji i 4. međunarodni simpozij o inženjerskoj geodeziji – INGEO&SIG2020, virtualna konferencija, 22.-23.10.2020.

Hrvatsko geodetsko društvo u organizaciji s Geodetskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Slovačkim tehničkim Sveučilištem u Bratislavi (Građevinskim fakultetom, Zavodom za geodeziju) organizira 8. me... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
248

Forum HKOIG - Odgovori na pitanja postavljena tijekom webinara MGIPU i HKOIG: PRIMJENA NOVIH PROPISA U GRADNJI, održanog 22.07.2020. – 2. dio

Nastavno na webinar MGIPU i HKOIG: PRIMJENA NOVIH PROPISA U GRADNJI, održan 22.07.2020., jedan od predavača, gđa. Gordana Špehar Hafizović, voditeljica službe u Ministarstvu prostornoga uređenja, grad... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
268

Odluka o uvjetima za izdavanje potvrde o obavljenom stručnom usavršavanju

Na temelju članka 50. stavka 4. u svezi sa člankom 63. stavkom 1. točkom 14. Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti ("Narodne novine", br. 25/18), Upravni odbor Hrvatske komore ovlaštenih inženjera... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
205

Savjetovanje o prijedlogu Plana zakonodavnih aktivnosti Državne geodetske uprave za 2021. godinu i Obrascu prethodne procjene za Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina

Od srijede, 9.9.2020. godine otvoreno je javno savjetovanje o prijedlogu Plana zakonodavnih aktivnosti Državne geodetske uprave za 2021. godinu i Obrascu prethodne procjene za Nacrt prijedloga Zakona ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
250

Obavijest o održanom sastanku predstavnika HKOIG i DGU

U ponedjeljak, 7.9.2020. godine održan je u prostorijama Središnjeg ureda DGU u Zagrebu sastanak predstavnika HKOIG i DGU, vezano za aktualne teme donošenja pravilnika iz područja geodetske djelatnost... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
272

48th SLOVENIAN LAND SURVEYING DAY, obavijest o održavanju

U četvrtak, 17.9.2020. održat će se web konferencija – „48th SLOVENIAN LAND SURVEYING DAY, GEODESY AND QUALITY OF GEOSPATIAL DATA FOR GOOD DECISION-MAKING“.  Više detalja može se doznati ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
266

16th International Conference on Geoinformation and Cartography, obavijest o održavanju

U organizaciji Hrvatskog kartografskog društva održat će se od 24. do 27. 9. 2020. „16. međunarodna konferencija o geoinformacijama i kartografiji - 16th International Conference on Geoinformatio... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
249

GIS edukacija i interaktivna web GIS edukacija u organizaciji tvrtke Prehnit d.o.o.

Prehnit d.o.o. poziva sve zainteresirane da se prijave na GIS edukaciju.  Organizira se 4 razine GIS tečajeva iz područja 5. – Informatizacija, web i digitalne tehnologije: Uvod u QGIS (6 akad... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
249

13. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE - prva obavijest i poziv autorima

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije – HKOIG, u suradnji s Council of European Geodetic Surveyors – CLGE, organizira 13. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE pod nazivom „Transf... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
254

Obavijest o odgodi predavanja u organizaciji Udruge geodeta Požeško – slavonske županije

U ime organizatora Udruge geodeta Požeško – slavonske županije obavještavamo sve zainteresirane da se odgađa održavanje predavanja najavljeno za 04.09.2020. godine. Predavanja Inženjerska geodezi... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
238

Očitovanja HKOIG na savjetovanjima o nacrtu Pravilnika o geodetskim elaboratima i nacrtu Pravilnika o registru zgrada

Očitovanja HKOIG na savjetovanjima o nacrtu Pravilnika o geodetskim elaboratima i nacrtu Pravilnika o registru zgrada   S danom 31.8.2020. zatvorena su javna savjetovanja o nacrtu Pr... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
250

Očitovanje HKOIG na savjetovanju o nacrtu Pravilnika o katastru infrastrukture

S danom 9.8.2020. zatvoreno je javno savjetovanje o nacrtu Pravilnika o katastru infrastrukture.   Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije je temeljem ovlasti propisanih Zakonom o ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
244

Forum HKOIG - odgovori na pitanja postavljena tijekom webinara MGIPU i HKOIG: PRIMJENA NOVIH PROPISA U GRADNJI, održanog 22.07.2020.

Nastavno na webinar MGIPU i HKOIG: PRIMJENA NOVIH PROPISA U GRADNJI, održan 22.07.2020., jedan od predavača, g. Adam Agotić, dipl.ing.geod., izradio je odgovore na pitanja i komentare postavljene tije... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
246

Savjetovanje o nacrtu Pravilnika o registru zgrada

Od petka, 31.7.2020. godine otvoreno je javno savjetovanje o nacrtu Pravilnika o registru zgrada.   Opis savjetovanja: Pravilnikom se propisuje sadržaj i način osnivanja, vođenja, prikupl... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
259

Savjetovanje o nacrtu Pravilnika o geodetskim elaboratima

Od petka, 31.7.2020. godine otvoreno je javno savjetovanje o nacrtu Pravilnika o geodetskim elaboratima.   Opis savjetovanja: Pravilnik o geodetskim elaboratima propisuje sadržaj i oblik ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
256

Treća redovita sjednica Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

U četvrtak 16. srpnja 2020. godine u Poslovnom tornju ˝Chromos˝ u Zagrebu održana je treća redovita sjednica Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije.   Skupština Komore d... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
275

Obavijest o ponavljanju webinara MGIPU i HKOIG: PRIMJENA NOVIH PROPISA U GRADNJI

Drage kolegice i kolege, prije nešto više od godine dana su doneseni Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji (NN 39/2019), a prije oko... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
291

Digitalna transformacija: „ELABORAT BEZ PAPIRA“!

Od 16. srpnja 2020. godine uvodi se potpuno digitalno postupanje u svim poslovnim procesima koji se odnose na digitalne geodetske elaborate predane putem SDGE sustava u ZIS i ukida se obveza dostave u... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
288

Alumni anketa – obavijest Geodetskog fakulteta

U sklopu projekta LABIRINT – Razvoj i izrada standarda zanimanja, kvalifikacija i studijskih programa u geodeziji i geoinformatici, provodi se istraživanje u svrhu praćenja zapošljavanja i karijera di... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
245

Treće dodatno osposobljavanje ovlaštenih inženjera geodezije – najava aktivnosti

Na inicijativu HKOIG održan je dana 6.7.2020. u prostorijama HKOIG sastanak predstavnika Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije i Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo vezan za organizaci... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
276

Stupila na snagu nova Uredba o snimanju iz zraka

U »Narodnim novinama« br. 77/2020 od 3.7.2020. godine objavljena je Uredba o snimanju iz zraka.   Ovom Uredbom uređuje se snimanje iz zraka državnog područja Republike Hrvatske. Ova Ured... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
272

Savjetovanje o nacrtu Pravilnika o katastru infrastrukture

Od četvrtka, 2.7.2020. godine otvoreno je javno savjetovanje o nacrtu Pravilnika o katastru infrastrukture.   Opis savjetovanja: Pravilnikom propisuje se sadržaj, način izradbe, vođenja i... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
270

Obavijest o održavanju webinara MGIPU i HKOIG: PRIMJENA NOVIH PROPISA U GRADNJI

Drage kolegice i kolege, Prije nešto više od godine dana su doneseni Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji (NN 39/2019), a prije oko... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
238

Izvješće o radu Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije za razdoblje od 11. svibnja do 19. lipnja 2020. godine

Poštovane kolegice i kolege, u cilju informiranja u nastavku se objavljuje Izvješće o radu Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije za razdoblje od 11. svibnja do 19. lipnja 2020. godine. &nb... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
233

Objava o utvrđivanju vremena i mjesta o održavanju razgovora (intervjua) - zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme na radno mjesto višeg administrativnog službenika Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

Razgovor (intervju) sa kandidatkinjom čija je prijava pravodobna i potpuna i koja ispunjavaja formalne uvjete natječaja održat će se dana 1. srpnja 2020. godine u vremenskom razdoblju od&nbs... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
275

Ljetna škola FGAG-a

Kao i prijašnjih godina na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu održat će se Ljetna škola FGAG-a.   Program koji se nudi u okviru ovogodišnje online Ljetne škole tem... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
243

Obavijest o provedbi stručnog usavršavanja putem e-learninga – 15. i 16.6.2020.

Drage kolegice i kolege, Nastavno na prethodne obavijesti vezane za provedbu stručnog usavršavanja dostavljamo Vam poveznice za prijave na webinare za dane 15. i 16. lipnja 2020   Nastavn... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
252

Predsjednik HKOIG g. Adrijan Jadro imenovan je vršiteljem dužnosti člana Vijeća NIPP-a

Na temelju članka 31. stavka 4. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 150/11, 119/14, 93/16 i 116/18) i članka 27. stavka 1. Zakona o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
250

Program stručnog usavršavanja HKOIG - GIS edukacija u organizaciji tvrtke Prehnit d.o.o.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na GIS edukaciju i interaktivnu web GIS edukaciju u organizaciji tvrtke Prehnit d.o.o.   Pružamo 4 razine GIS tečajeva: Uvod u GIS (6 akademski s... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
259

Obavijest o provedbi stručnog usavršavanja putem e-learninga – 8. do 12.6.2020.

Drage kolegice i kolege, Nastavno na prethodne obavijesti vezane za provedbu stručnog usavršavanja dostavljamo Vam poveznice za prijave na webinare za razdoblje 8.do 12.6.2020.   Nastavn... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
248

Održan sastanak predstavnika HKOIG i GF

Na inicijativu Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije održan je u četvrtak, 28. svibnja 2020. godine u prostorijama Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sastanak predstavnika HKOIG i Ge... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
246

Uvođenje digitalnog potpisa u poslovnim procesima digitalnih geodetskih elaborata putem SDGE – nastavak aktivnosti

Slijedom ranije objavljene vijesti na web stranicama Državne geodetske uprave od 6. svibnja 2020. godine, pod naslovom „Uvođenje digitalnog potpisa u poslovnim procesima izrade digitalnih geodetskih e... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
279

Geodetski list br. 1/2020

U izdanju Hrvatskog geodetskog društva izašao je novi broj Geodetskog lista, Vol.74 (97) No.1. Izdvajamo najzanimljivije:  1. Kranjčić, Medak: Ocjena točnosti različitih metoda strojnog učenj... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
280

Održan sastanak predstavnika HKOIG i DGU

Na inicijativu Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije održan je u srijedu, 20. svibnja 2020. godine u prostorijama Državne geodetske uprave, sastanak predstavnika HKOIG i DGU.   O... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
265

Novi pravilnici iz područja geodetske djelatnosti objavljeni u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« br. 59/2020 od 20.5.2020. godine objavljeni su novi pravilnici iz područja geodetske djelatnosti i to:  Pravilnik o registru geografskih imena Pravilnik o katastarskoj i... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
244

Predavanja u organizaciji Udruge geodeta Dalmacije

Dana 1. lipnja 2020. (ponedjeljak) od 14-19 sati održat će se predavanja u organizaciji Udruge geodeta Dalmacije. Predavanje će se održati online putem webinara na servisu ZOOM. Link i detaljne upute ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
261

Pojedinačno vrednovanje različitih oblika stručnog usavršavanja izvan godišnjeg programa HKOIG – obavijest

Poštovane kolegice i kolege, potaknuti Vašim brojnim upitima, u nastavku dostavljamo nekoliko važnih informacija, vezanih za pohađanje aktivnosti koje nisu sadržane u godišnjem programu stručnog usavr... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
281

Obavijest o provedbi stručnog usavršavanja putem e-learninga – 25.5. do 4.6.2020.

Drage kolegice i kolege, Nastavno na prethodne obavijesti vezane za provedbu stručnog usavršavanja dostavljamo Vam poveznice za prijave na webinare za razdoblje 25.5. – 4.6.2020. koje možete pogledati... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
244

Pojedinačno vrednovanje edukacija „Uporaba sustava digitalnih geodetskih elaborata“ u organizaciji DGU održanih tijekom 2018. i 2019. godini. – obavijest

Poštovane kolegice i kolege, potaknuti Vašim brojnim upitima, u nastavku dostavljamo nekoliko važnih informacija, vezanih za pojedinačno vrednovanje edukacija „Uporaba sustava digitalnih geodetskih e... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
248

Izvješće o radu za razdoblje od 21. ožujka do 11. svibnja 2020. godine

Poštovane kolegice i kolege,u cilju informiranja u nastavku se objavljuje Izvješće o radu Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije za razdoblje od 21. ožujka do 11. svibnja 2020. godine. ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
253

Upute za pristup webinarima HKOIG

Poštovane kolegice i kolege polaznici webinara HKOIG-a, Webinari se održavaju putem Adobe Connect platforme. Adobe Connect je web konferencijsko rješenje za online sastanke, eLearning i webinare. ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
252

Predavanje/tečaj/radionica: FRANCISKANSKI KATASTAR, e-learning

Predavanje (2 sata) „FRANCISKANSKI KATASTAR“ koje organizira Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije održat će se u ponedjeljak 11. 05. 2020. s početkom u 19.30 sati u virtualnoj predavaonici a... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
271

Obavijest - prijave na predavanja e-learninga 6. do 19.5.2020. i poveznice za prijavu

Drage kolegice i kolege, Nastavno na prethodnu obavijest o početku provedbe stručnog usavršavanja dostavljamo Vam poveznice za prijave na webinare u razdoblju 6.5. - 19.5.2020. koje možete pogledati&... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
237

Program stručnog usavršavanja HKOIG - GIS edukacija u organizaciji tvrtke Prehnit d.o.o.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na interaktivnu web GIS edukaciju u organizaciji tvrtke Prehnit d.o.o.   Pružamo 4 razine GIS tečajeva: Uvod u GIS (6 akademski sati), GIS ubrzan... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
237

Obavijest – prijave na predavanja e-learninga i linkovi za prijavu

Drage kolegice i kolege, Kako smo i najavili ovdje možete pronaći direktne linkove za kupnju ulaznica (prijavu na predavanja) stručnog usavršavanja koja će se održati od 06. do 09.05.2020. ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
255

Obavijest o početku provedbe stručnog usavršavanja putem e-learninga

Drage kolegice i kolege, Uspostavili smo sustav e-learninga pa se naše stručno usavršavanje može nastaviti dalje putem webinara. Webinari će se održavati putem virtualnih učionica sustava Adobe Connec... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
252

Zakon o neprocijenjenom građevinskom zemljištu objavljen u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« br. 50/2020 od 24.04.2020. godine objavljen je Zakon o neprocijenjenom građevinskom zemljištu.   Ovim se Zakonom uređuje pojam, vrste, obuhvat i način identifikacije... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
245

Zakon o izmjenama Zakona o nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka objavljen u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« br. 50/2020 od 24.04.2020. godine objavljen je Zakon o izmjenama Zakona o nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka.   Ovim zakonom usklađuje se Zakon o Naciona... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
256

Inicijativa HKOIG za hitne izmjene ZOGD, daljnje aktivnosti

U odgovoru na predmetnu inicijativu Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije (dalje: Komora), Državna geodetska uprava (dalje: DGU) je istu načelno podržala, ali ne u smjeru pokretanja izmjena Z... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
255

Stupio na snagu Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona

Objavom u »Narodnim novinama« broj 43/2020 do 8. travnja 2020. stupio je sa danom 9. travnja 2020. godine na snagu Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona. Ovim pr... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
278

UPUTA ZA POSLODAVCE I RADNIKE – COVID 19

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava izdalo je novu Uputu za poslodavce i radnike kod postupanja i provedbe mjera sigurnosti i zaštite zdravlja u okolnostima rizika od zarazne bolesti COVID-19... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
257

Arhiva starih stranica
282

Izdavanje e-Propusnice od strane poslodavca – ureda ovlaštenog inženjera geodezije

Nastavno na prethodnu obavijest o izdavanju propusnice od strane poslodavca skrećemo pozornost uredima ovlaštenog inženjera geodezije da je, ukoliko imaju poteškoća sa izdavanjem propusnica na prije o... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
280

Izdavanje e-Propusnice od strane poslodavca

Od 1. travnja 2020. godine na adresi https://epropusnice.gov.hr dostupan je sustav e-Propusnice koji omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem uslug... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
256

Skupština Komore donijela Odluku o oslobađanju plaćanja II. obroka članarine za 2020. godinu

Poštovani ovlašteni inženjeri geodezije, obavještavamo Vas da je Skupština Komore, u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID–19 na području Republike Hrvatske te posljedičnog smanjenja gospodarske... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
204

Objašnjenje DGU vezano uz postupanje ovlaštenih inženjera geodezije i katastarskih ureda pri izradi i ovjeri geodetskih podloga za potrebe projekata propisanih Pravilnikom o obveznom sadržaju idejnog projekta te Pravilnikom o obveznom sadržaju i opremanju

lavni ravnatelj Državne geodetske uprave donio je objašnjenje vezano uz postupanje ovlaštenih inženjera geodezije i katastarskih ureda pri izradi i ovjeri geodetskih podloga za potrebe projekata propi... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
250

Pravilnik o registru prostornih jedinica objavljen u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« br. 37/2020 od 27.03.2020. godine objavljen je novi Pravilnik o registru prostornih jedinica.   Ovim Pravilnikom propisuje se sadržaj registra prostornih jedinica, n... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
246

Kako sačuvati radna mjesta, koje su opcije poslodavca i djelatnika, kako preživjeti krizu i izaći iz nje na što bolji način?

Drage kolegice i kolege ovlaštenici, U ovim turbulentnim vremenima za našu struku dostavljamo Vam informacije iz radno pravnih odnosa koje mogu biti korisne i poslodavcima i zaposlenicima.  P... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
306

Kako predati zahtjev za odgodu plaćanja dospjelih poreza, doprinosa, pristojbi i sl.

Drage kolegice i kolege ovlaštenici/ poduzetnici, Proslijeđujemo vam obavijest i kratke informacije o stupanju na snagu Pravilnika o dopunama Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona (NN 35/20).&n... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
272

MJERE HRVATSKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE

Slijedom upita članova Komore vezano uz navedene mjere, a zbog mnogih netočnih informacija koje su se pojavile u medijima ovih dana, upućujemo poslodavce da za informiranje koriste službene stranice Z... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
273

Obavljanje terenskih radnji i mjerenja, izlaganja i predočavanja - odgovor Stožera civilne zaštite

Poštovani članovi Komore, na postavljeni upit Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, dobili smo odgovor da se obavljanje terenskih radnji i mjerenja, izlaganja i predočavanja smatra neophodnim p... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
257

Zajednički prijedlog pet inženjerskih komora za uvođenje hitnih mjera vezanih uz sektor graditeljstva

Potaknute nastalom situacijom u državi i svijetu uzrokovanom globalnom pandemijom virusa Covid 19 pet inženjerskih komora (Hrvatska komora arhitekata, Hrvatska komora inženjera građevinarstva, Hrvatsk... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
258

Izviješće o radu tijela Komore i mjere rasterećenja za članove HKOIG

U cilju informiranja Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije objavljuje Izviješće o radu HKOIG u tjednu 16. - 20.03.2020. godine te Analizu  dosadašnjeg rada i mjere rasterećenja za članov... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
244

Upit Stožeru civilne zaštite RH

Obzirom na specifičnosti obavljanja stručnih geodetskih poslova koji uključuju i terenske poslove Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije je dana 23.03.2020. od Stožera civilne zaštite RH zatra... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
238

Prijedlog postupanja osoba koje obavljaju stručne geodetske poslove tijekom krize koronavirusa

Prateći nastalu situaciju i preporuke nadležnih tijela vezano za širenje virusa COVID-19 pozivamo sve naše članove i ostale osobe koje obavljaju stručne geodetske poslove na redovito informiranje i po... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
265

Produženje roka upotrebe eOI za potpisivanje projekata do 31.05.2020.

Zbog najnovije situacije vezano za korona virus projektanti mogu projekte u sustavu eDozvole potpisivati s eOI do 31. svibnja 2020.   Uputa eOI Komorske kartice... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
266

Arhiva starih stranica
256

Održana prva konstituirajuća sjednica Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

U četvrtak 12. ožujka 2020. godine u Poslovnom tornju ˝Chromos˝ u Zagrebu održana je prva konstituirajuća sjednica Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije.   Za predsjednika ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
246

Priopćenje Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije o mjerama prevencije širenja zaraze korona virusom

Poštovani članovi Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije,  upućujemo Vas na mjere koje je Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije, kao pravna osoba s javnim ovlastima, a sukladno u... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
254

Arhiva starih stranica
277

Predavanje u organizaciji Udruge geodeta Dalmacije, Split, 13.03.2020.

Obavještavamo sve zainteresirane da će se u petak 13. ožujka 2020.od 15 do 20 sati održati predavanja u organizaciji Udruge geodeta Dalmacije.  Predavanja su sljedeća: 1. doc.dr.sc. MATEO GAŠ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
242

Doneseni novi Program vježbeničke prakse s načinom provedbe i Odluka o naknadi za mentore za rad na vježbeničkoj praksi

Odlukama Upravnog odbora Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije doneseni su novi Program vježbeničke prakse s načinom provedbe i Odluka o naknadi za mentore za rad na vježbeničkoj praksi. &... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
276

Obavijest - 06.03.2020. AKD Ured u Zagrebu ne radi

Obavještavamo Vas da radi tehničkih radova na aplikativnim rješenjima u petak 06.03.2020. godine neće biti moguće izdavanje komorskih kartica za digitalno potpisivanje dokumenata.  Od ponedjel... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
212

Poziv Izbornog povjerenstva na kandidiranje za izbor tijela Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije iz reda izabranih članova Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije u mandatu 2020. - 2024. godina

Poziv na kandidiranje za izbor tijela Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije iz reda izabranih članova Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije u mandatu 2020. - 2024. godina&n... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
257

GIS edukacija u organizaciji tvrtke Prehnit d.o.o.

Prehnit d.o.o. poziva sve zainteresirane da se prijave na GIS edukaciju.Organizira se 4 razine GIS tečajeva: Uvod u GIS (6 akademski sati), GIS ubrzani temeljni tečaj (24 akademska sata), GIS temeljni... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
254

Prva konstituirajuća sjednica Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

U četvrtak 12. ožujka 2020. godine u Poslovnom tornju ˝Chromos˝ u Zagrebu održana je prva konstituirajuća sjednica Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije.   Za predsjednika ... pročitaj više..


Arhiva starih stranica
266

Zatvorene su prijave za predavanja u organizaciji Geotehničkog fakulteta

Zatvorene su prijave za predavanja u organizaciji Geotehničkog fakulteta.   Organizator predavanja Geotehnički fakultet Sveučilišta u Zagrebu obavještava sve zainteresirane da su zbog vel... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
266

Predavanja u organizaciji Udruge geodeta Dalmacije

Obavještavamo sve zainteresirane da će se u petak 28. veljače 2020.od 15 do 20 sati održati predavanja u organizaciji Udruge geodeta Dalmacije.   Predavanja su sljedeća: 1. BORIS PEKIĆ, ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
244

Arhiva starih stranica
257

Zatvorene su prijave za predavanje "Izgradnja mosta Pelješac – značaj i uloga geodeta"

Zatvorene su prijave za predavanja "Izgradnja mosta Pelješac – značaj i uloga geodeta".   Organizator predavanja Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Geodetskog fakulteta Sv... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
252

Predavanje: Izgradnja mosta Pelješac – značaj i uloga geodeta

Predavanje na temu "Izgradnja mosta Pelješac – značaj i uloga geodeta" održat će se 24.02.2020. godine na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Kačićeva 26, Zagreb predavaonica 119/I kat.  ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
305

Zbirka kartografskih znakova mjerila od 1:500 do 1:25 000 i prilozi Pravilnika o načinu izvođenja osnovnih geodetskih radova

Nastavno na objavu Pravilnika o kartografskim znakovima i Pravilnika o načinu izvođenja osnovnih geodetskih radova u »Narodnim novinama« br. 15/2020 od 07.02.2020. godine, na mrežnim stranicama Državn... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
263

Poziv predstavnicima kandidacijskih lista

Pozivaju se predstavnici kandidacijskih lista (po jedan predstavnik liste) da pristupe sjednici Izbornog povjerenstva na kojoj će se utvrditi rezultati izbora za članove Skupštine Hrvatske komore ovla... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
264

Arhiva starih stranica
265

Predavanja u organizaciji Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Predavanje na temu OSNOVE DALJINSKIH ISTRAŽIVANJA I GEOPROSTORNE ANALIZE U GIS-u održat će se od 5. do 6. ožujka 2020. godine, na Geotehničkom fakultetu, Hallerova aleja 7, Varaždin.   U ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
271

Stručno usavršavanje u organizaciji Geodetskog fakulteta

Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu izvodi aktivnosti u sklopu Godišnjeg programa stručnog usavršavanja HKOIG za razdoblje 01.01. – 31.12.2020.  Prijava polaznika obavlja se isključi... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
289

Novi pravilnici iz područja geodetske djelatnosti objavljeni u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« br. 15/2020 od 07.02.2020. godine objavljeni su novi pravilnici iz područja geodetske djelatnosti i to:    Pravilnik o načinu čuvanja dokumentacije i podataka Prav... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
253

Priopćenje Izbornog povjerenstva

Svim članovima HKOIG sa pravom glasa   Nastavno na priopćenje Izbornog povjerenstva od 05.02.2020. godine, obavještavaju se članovi HKOIG sa pravom glasa, a koji iz bilo kojih razloga nis... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
253

Priopćenje Izbornog povjerenstva

Svim članovima HKOIG s pravom glasa  Sukladno uputi Izbornog povjerenstva, u ponedjeljak 27. siječnja 2020. godine svim članovima Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije s pravom glasa ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
261

Predavanja u organizaciji Udruge geodeta Sisačko-moslavačke županije

Predavanja sa temama „Kvaliteta digitalnih katastarskih podataka“ i „Upotreba bespilotnih zrakoplova u svrhu snimanja iz zraka u RH“ održat će se u petak, 21. veljače 2020. godine, u dvorani Grand, To... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
247

Savjetovanje o nacrtu Pravilnika o sadržaju, obliku i održavanju katastarskog operata

Od petka, 31.01.2020. godine otvoreno je javno savjetovanje o nacrtu Pravilnika o sadržaju, obliku i održavanju katastarskog operata.    Opis savjetovanja: Pravilnik o sadržaju, obliku i... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
257

Priopćenje Izbornog povjerenstva

Svim članovima HKOIG sa pravom glasa    Sukladno uputi Izbornog povjerenstva, u ponedjeljak 27. siječnja 2020. godine, svim članovima Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije s pra... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
258

Arhiva starih stranica
268

Pravilnik o izdavanju vodopravnih akata objavljen u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« br. 9/2020 od 22.01.2020. godine objavljen je Pravilnik o izdavanju vodopravnih akata.    Pravilnikom se propisuje naziv i oblik vodopravnih akata, potrebni dokazi ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
274

Evidencija obavljanja stručnih geodetskih poslova

Sukladno Zakonu o obavljanju geodetske djelatnosti („Narodne novine“, br. 25/18), u uredu, zajedničkom geodetskom uredu i pravnoj osobi registriranoj za obavljanje geodetske djelatnosti obvezno se vod... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
258

Objavljeni su programi kandidacijskih lista za izbor članova Skupštine HKOIG

Programi:    Program Kandidacijske Liste 1 Program Kandidacijske Liste 2 Program Kandidacijske Liste 3... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
226

8. međunarodna konferencija o inženjerskoj geodeziji i 4. međunarodni simpozij o inženjerskoj geodeziji - INGEO&SIG2020, 1. do 4. travnja 2020., hotel Palace Dubrovnik

Hrvatsko geodetsko društvo u organizaciji s Geodetskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Slovačkim tehničkim Sveučilištem u Bratislavi (Građevinskim fakultetom, Zavodom za geodeziju) o... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
247

Poziv za dostavu Izbornih programa

Pozivaju se podnositelji kandidacijskih lista da na mail adresu hkoig@hkoig.hr dostave svoje Izborne programe do srijede 22. siječnja 2020. godine do kraja dana.Programi pristigli nakon isteka naveden... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
252

Arhiva starih stranica
296

Obavijest o načinu aktivacije komorske kartice za digitalno potpisivanje dokumenata

U sigurnosnoj omotnici koju ste zaprimili pri uručenju kartice za digitalno potpisivanje nalaze se podaci za aktivaciju kartice i aktivaciju korisničkog računa na portalu moj.id.hr.    Z... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
228

Tečajevi u organizaciji tvrtke Prehnit d.o.o.

Otvorene su prijave za tečajeve u organizaciji tvrtke Prehnit d.o.o.  Raspored GIS tečajeva od siječnja do srpnja 2020. Program predavanja za ArcGIS i QGIS tečajeve Obrazac za prijavu Sve i... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
218

Izborno povjerenstvo HKOIG dana 14. siječnja 2020. godine utvrdilo je i objavljuje verificirane kandidacijske liste za izbor članova Skupštine Komore

Izborno povjerenstvo HKOIG dana 14. siječnja 2020. godine utvrdilo je i objavljuje verificirane kandidacijske liste za izbor članova Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije.... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
248

Savjetovanje o Prijedlogu Uredbe o snimanju iz zraka

Od utorka, 14.01.2020. godine otvoreno je javno savjetovanje o Prijedlogu Uredbe o snimanju iz zraka.    Opis savjetovanja: Uredbom o snimanju iz zraka uređuje se snimanje iz zraka držav... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
265

Usklađenje poslovanja fizičkih i pravnih osoba koje obavljaju stručne geodetske poslove

Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje imaju suglasnost za obavljanje stručnih geodetskih poslova sukladno ranije važećim propisima, da usklade svoje poslovanje s odredbama Zakona o obavljanju ge... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
267

Podsjetnik na obavezu pribavljanja suglasnosti Državne geodetske uprave za obavljanje stručnih geodetskih poslova iz članka 5. Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti (NN 25/2018) do 21.06.2020. godine

Člankom 19. Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti (NN 25/2018) propisano je da stručne geodetske poslove iz članka 5. stavaka 4., 5. i 6. navedenog Zakona može obavljati samo ovlašteni i... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
251

Priopćenje Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

Poštovani članovi Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije,potaknuti brojnim vašim upitima ovim putem obavještavamo Vas da su sve službene informacije o radu Izbornog povjerenstva objavljene na ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
245

Poziv na otvaranje kandidacijskih lista

Pozivaju se podnositelji kandidacijskih lista da pristupe otvaranju omotnica sa kandidacijskim listama za članove Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije u mandatu 2020. – 2024., a ko... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
222

Raspored podjela korporativnih komorskih iskaznica za digitalno potpisivanje dokumenata i predaja zahtjeva za izdavanje korporativnih komorskih iskaznica za digitalno potpisivanje dokumenata (oni koji još nisu predali)

Obavještavamo sve ovlaštene inženjere geodezije, koji su već predali zahtjev (do 31. prosinca 2019. godine), da su izrađene korporativne komorske iskaznice za digitalno potpisivanje dokumenata. Podjel... pročitaj više..


Arhiva starih stranica
255

Arhiva starih stranica
232

Povodom obilježavanja Europskog dana geodezije i geoinformacija održana je svečana sjednica Skupštine Komore

U utorak 17. prosinca 2019. godine u dvorani Zagreb poslovnog tornja Chromos održana je svečana sjednica Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije povodom obilježavanja Europskog dana g... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
248

Poziv na kandidiranje za izbor članova Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

Izborno povjerenstvo upućuje Poziv na kandidiranje za izbor članova Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije u mandatu 2020. - 2024.  Poziv na kandidiranje, obrasce i upute pre... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
214

Savjetovanje o nacrtu Pravilnika o izlaganju na javni uvid elaborata katastarske izmjere i tehničke reambulacije

Od četvrtka, 12.12.2019. godine otvoreno je javno savjetovanje o nacrtu Pravilnika o izlaganju na javni uvid elaborata katastarske izmjere i tehničke reambulacije. Opis savjetovanja: Pravilnikom se... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
226

Savjetovanje o nacrtu Pravilnika o katastarskoj izmjeri i tehničkoj reambulaciji

Od četvrtka, 12.12.2019. godine otvoreno je javno savjetovanje o nacrtu Pravilnika o katastarskoj izmjeri i tehničkoj reambulaciji.   Opis savjetovanja: Pravilnikom se propisuje način pri... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
243

Godišnji program stručnog usavršavanja za razdoblje od 01.01. do 31.12.2020.

Upravni odbor Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije donio je Godišnji program stručnog usavršavanja za razdoblje od 01.01. do 31.12.2020. godine. Pozivi za sudjelovanje na aktivnostima iz ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
222

Obavijest o zatvaranju prijava za stručna predavanja koja će se održati u četvrtak, 12. prosinca 2019. u organizaciji Zagrebačke udruge geodeta

Zagrebačka udruga geodeta obavještava Vas da su zbog velikog broja prijava i ograničenog kapaciteta dvorane s datumom 6. prosinca 2019. ZATVORENE PRIJAVE za stručna predavanja koje će se odr... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
228

Pravilnik o obveznom sadržaju idejnog projekta i Pravilnik o obveznom sadržaju i opremanju projekata građevina objavljeni u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« br. 118/2019 od 4.12.2019. godine objavljeni su Pravilnik o obveznom sadržaju idejnog projekta i Pravilnik o obveznom sadržaju i opremanju projekata građevina. Pravilnikom o o... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
241

Predavanja u organizaciji Zagrebačke udruge geodeta, Zagreb, 12.12.2019.

Zagrebačka udruga geodeta poziva vas na stručna predavanja iz Programa cjeloživotnog stjecanja znanja i vještina Zagrebačke udruge geodeta za 2019. godinu, a koje je u okviru Programa stručnog usavrša... pročitaj više..


Arhiva starih stranica
244

Predavanja u organizaciji Sveučilišta Sjever, Varaždin, 05.12.2019.

Sveučilište Sjever organizira stručna predavanja sa temama: Opća uredba o zaštiti osobnih podataka i prostorni podaci, doc. dr. sc. Danko Markovinović, dipl. ing. geod. Infrastruktura prostornih p... pročitaj više..


Arhiva starih stranica
242

Predavanja u organizaciji Istarske udruge geodeta, Poreč, 06.12.2019.

Predavanja u organizaciji Istarske udruga geodeta za Program stručnog usavršavanja HKOIG održati će se 06. prosinca 2019. godine. Predavanja se održavaju u Valamar hotelu Diamant u Poreču i počin... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
272

Pušten u probni rad portal GeoHrvatska

Državna geodetska uprava dana 14. studenog 2019. godine, u probni rad pustila je novi portal prostornih podataka Republike Hrvatske – GeoHrvatska, dostupan na mrežnoj adresi www.geohrvatska.hr.&n... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
251

HGD organizira stručno predavanje 28.11.2019.

Hrvatsko geodetsko društvo organizira stručno predavanje "Primjena robotiziranih mjernih stanica s integriranim slikovnim senzorima u inženjerskoj geodeziji" koje će se održati u zgradi Hrva... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
223

Zatvorene su prijave za predavanje u organizaciji Udruge geodeta Osječko-baranjske županije, 28.11.2019.

Udruga geodeta Osječko-baranjske županije obavještava sve zainteresirane da su zbog velikog broja prijava i ograničenog kapaciteta dvorane s datumom 22. studenog 2019. ZATVORENE PRIJAVE za stručno pre... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
240

Objavljeno izvješće na javnom savjetovanju za Pravilnik o obveznom sadržaju i opremanju projekata građevina

Na javnom savjetovanju za Pravilnik o obveznom sadržaju i opremanju projekata građevina, na kojem je sudjelovala i Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije, objavljeno je izvješće s odgovorima n... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
235

Predavanja u organizaciji Udruge geodeta Dalmacije, 29.11.2019.

Predavanja u organizaciji Udruge geodeta Dalmacije održati će se u petak 29. studenog 2019. godine  od 16:00 do 20:00 sati u dvorani A101 u FESB-u, Ruđera Boškovića 32, Split.  Preda... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
245

Predavanje: „BIM standard u projektiranju i dokumentiranju građevina“, Osijek, 05.12.2019.

Udruga geodeta Osječko-baranjske županije organizira stručna predavanja na temu „BIM standard u projektiranju i dokumentiranju građevina“.  Predavanje će se održati u Osijeku, 05.12.2019., s p... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
245

Predavanja u organizaciji Zagrebačke udruge geodeta, 22.11.2019.

Predavanja su u organizaciji Zagrebačke udruge geodeta iz Programa cjeloživotnog stjecanja znanja i vještina Zagrebačke udruge geodeta za 2019. godinu koja su uvrštena i u Program stručnog usavršavanj... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
238

Zatvorene su prijave za predavanja u organizaciji Zagrebačke udruge geodeta, 22.11.2019.

Zagrebačka udruga geodeta obaviještava sve zainteresirane da su zbog velikog broja prijava i ograničenog kapaciteta dvorane s datumom 15. studenog 2019. ZATVORENE PRIJAVE za stručno predavanje koje će... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
256

Javno savjetovanje: Nacrt prijedloga Pravilnika o registru prostornih jedinica

Od ponedjeljka, 11.11.2019. godine otvoreno je javno savjetovanje za Nacrt prijedloga Pravilnika o registru prostornih jedinica. Opis savjetovanja: Pravilnikom se propisuje sadržaj registra prostor... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
235

Ponedjeljak, 11. Studeni 2019. Poništenje javnog natječaja za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme na radno mjesto glavnog tajnika Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

HRVATSKA KOMORA OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE  Ulica grada Vukovara 271/II 10 000 Zagreb UPRAVNI ODBOR KLASA:           003-04/19-01/14 ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
246

Predavanje/tečaj/radionica: FRANCISKANSKI KATASTAR, 22.11.2019., Split

Predavanje (2 sata) „FRANCISKANSKI KATASTAR“ koje organizira Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije održat će se u petak, 22.11.2019. godine s početkom u 13.00 sati u Amfiteatru Fakulteta građ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
235

Prijava aktivnosti u Godišnji program stručnog usavršavanja za razdoblje 01.01. – 31.12.2020. godine

PRODULJEN JE ROK ZA PRIJAVU AKTIVNOSTI U GODIŠNJI PROGRAM STRUČNOG USAVRŠAVANJA HKOIG ZA RAZDOBLJE 01.01. – 31.12.2020. GODINE Obavještavamo sve zainteresirane strukovne organizacije, visoka učiliš... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
233

su prijave za predavanje u organizaciji HGD-a 07.11.2019. godine.

Prijave za stručno predavanje 07.11.2019. godine se više ne primaju zbog popunjenja svih mjesta!  Prijavite se za slijedeći termin koji će biti 28.11.2019. godine. → Pročitaj više... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
229

Predavanje u organizaciji Udruge geodeta Osječko-baranjske županije

Udruga geodeta Osječko-baranjske županije organizira stručna predavanja na temu „ZAKON O DRŽAVNOJ IZMJERI I KATASTRU NEKRETNINA - NOVINE U POSTUPANJU“ i "ZAKON O KOMUNALNOM GOSPODARSTVU I OBVEZE JLS U... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
244

Predaja zahtjeva za izdavanje korporativne komorske kartice za digitalno potpisivanje dokumenata u sustavu eDozvola

HKOIG poziva ovlaštene inženjere geodezije (koji do sada to još nisu učinili) da predaju zahtjeve za izdavanje korporativne komorske kartice za digitalno potpisivanje dokumenata.  Pr... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
219

Predavanje Primjena robotiziranih mjernih stanica s integriranim slikovnim senzorima u inženjerskoj geodeziji

Hrvatsko geodetsko društvo organizira stručno predavanje koje će se održati u zgradi Hrvatskoga inženjerskog saveza HIS, Zagreb, Berislavićeva 6, dana 07. studeni 2019. godine (četvrtak) u 17:00 ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
247

7. redovita Skupština HKOIG

U petak, 25. listopada nastavljena je prekinuta 7. redovita sjednica Skupšitne Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije.  Najvažniji zaključci odnosno odluke Skupšine su da se u što krać... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
248

4. Kongres o katastru u Bosni i Hercegovini

U organizaciji Geodetskog društva Herceg - Bosne od 29. do 30. listopada u Neumu se održava 4. Kongres o katastru u BiH. Program Kongresa i ostale detalje možete pročitati na poveznici.... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
251

Ostavka predsjednika HKOIG Vladimira Krupe na 7. redovitoj sjednici Skupštine HKOIG

Na 7. redovitoj sjednici Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije održanoj u nedjelju, 20. listopada 2019. godine, predsjednik HKOIG Vladimir Krupa, dipl.ing.geod., podnio je trenutnu ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
272

12. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE: „ ETIKA U STRUCI ?! “ 18. – 20. listopad 2019., Opatija, Hrvatska

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije – HKOIG u suradnji s Council of European Geodetic Surveyors – CLGE organizira 12. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE pod naslovom „ETIKA U STRUCI ?!... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
221

Predaja zahtjeva za izdavanje korporativnih komorskih kartica za digitalno potpisivanje dokumenata, Opatija 18. i 19.10.2019.

Poštovani ovlašteni inženjeri geodezije, ususret 12. simpoziju ovlaštenih inženjera geodezije podsjećamo Vas da dolazak u Opatiju iskoristite i za predaju zahtjeva za izradu korporativne kartice... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
213

Analiza dokumenta DGU „Postupanje osoba ovlaštenih za obavljanje stručnih geodetskih poslova vezanih za odredbe Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju - Dodatak objašnjenju KLASA: 932-01/19-01/47, URBROJ: 541-01/1-19-1“, od 26.07.2019. godine

Sukladno ovlastima propisanim člankom 57. Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti (NN 25/2018) Odbor za etiku, stručna pitanja i propise Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije je u razdoblju... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
238

Važna obavijest za članove Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije započela je s realizacijom nabavke korporativnih kartica za elektroničko potpisivanje dokumenata za svoje članove. Zahtjev za izdavanje korporativne k... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
266

Forum HKOIG – omogućeno samostalno otvaranje tema

Od 07.10.2019. godine na Forumu HKOIG dodana je mogućnost samostalnog otvaranja tema, u dijelu Geodezija - slobodne teme. U ovom dijelu Foruma omogućeno je svim registriranim korisnicima Foruma sam... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
273

Poziv za prijavu aktivnosti u Godišnji program stručnog usavršavanja za razdoblje 01.01. – 31.12.2020. godine

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije poziva zainteresirane strukovne organizacije, visoka učilišta i druge ovlaštene pravne osobe da dostave prijedloge za uključivanje aktivnosti u Godišnji ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
216

Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja očevidnika te sadržaju i obliku službene iskaznice geodetskog inspektora objavljen u »Narodnim novinama«

 »Narodnim novinama« br. 90/2019 od 25.09.2019. godine objavljen je Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja očevidnika te sadržaju i obliku službene iskaznice geodetskog inspektora.  Ovim P pročitaj više..

Arhiva starih stranica
234

Zatvorene prijave za organizirani posjet gradilištu Pelješkog mosta

Zbog popunjenosti predviđenog broja mjesta, sa danom 30.09.2019. godine, zatvorene su prijave za organizirani posjet gradilištu Pelješkog mosta, za termin 5. i 6. listopad 2019. godine.   ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
226

Uredba o osnivanju prava građenja i prava služnosti na šumi i šumskom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske objavljena u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« br. 87/2019 od 13.09.2019. godine objavljena je Uredba o načinu i uvjetima osnivanja prava građenja i prava služnosti na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
242

Usklađenje poslovanja osoba koje imaju suglasnost obavljanja stručnih geodetskih poslova

Nastavno na podsjetnik obaveze pribavljanja suglasnosti Državne geodetske uprave za obavljanje stručnih geodetskih poslova iz članka 5. Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti (NN 25/2018)... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
238

OTVORENE PRIJAVE ZA ORGANIZIRANI POSJET GRADILIŠTU PELJEŠKOG MOSTA

U okviru Godišnjeg programa stručnog usavršavanja za razdoblje od 01.05. do 31.12.2019. godine Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije organizira za svoje članove i vježbenike-kandidate (kojima... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
249

15th International Conference on Geoinformation and Cartography

15th International Conference on Geoinformation and Cartography Zagreb, Vodnjan, Pula, Brijuni, Venecija26. - 29. 9. 2019. Organizatori: Hrvatsko kartografsko društvo i Geodetski fakultet Sveučili pročitaj više..

Arhiva starih stranica
242

Predavanja u organizaciji Udruge geodeta Dalmacije, Split - 23.09.2019.

Udruga geodeta Dalmacije organizira stručna predavanja koja će se održati 23. rujna 2019. godine u dvorani B401 u FESB-u, Ruđera Boškovića 32, Split.  Teme predavanja: Prof. dr. sc. Nevio Rož... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
247

Održano zadnje u nizu predavanja: PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA

Zadnje u nizu predavanja na temu „PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA“ u organizaciji Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije održano je u srijedu, 11. rujn... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
235

Geodetsko društvo Herceg Bosne (GDHB) organizira IV. Kongres o katastru u Bosni i Hercegovini s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati od 29. do 31. listopada u Neumu

Geodetsko društvo Herceg Bosne (GDHB) organizira IV. Kongres o katastru u Bosni i Hercegovini s međunarodnim sudjelovanjem, koji će biti održan od 29. do 31. listopada 2019. godine u Neumu.  ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
231

Tečajevi u organizaciji tvrtke Prehnit d.o.o.

Otvorene su prijave za tečajeve u organizaciji tvrtke Prehnit d.o.o. i to: PROGRAM OBRAZAC ZA PRIJAVU Sve informacije vezane za navedene tečajeve mogu se dobiti od organizatora aktivnosti P... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
258

Otvorene su prijave za 12. simpozij ovlaštenih inženjera geodezije "Etika u struci?!"

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije – HKOIG u suradnji s Council of European Geodetic Surveyors – CLGE organizira 12. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE pod naslovom „ETIKA U STRUCI ?!... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
204

Pravilnik o načinu i uvjetima osnivanja prava građenja i prava služnosti na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske objavljen u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« br. 84/2019 od 06.09.2019. godine objavljen je Pravilnik o načinu i uvjetima osnivanja prava građenja i prava služnosti na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvats... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
245

Javno savjetovanje: Pravilnik o kartografskim znakovima s pripadajućom Zbirkom kartografskih znakova

Od utorka, 03.09.2019. godine otvoreno je javno savjetovanje za Pravilnik o kartografskim znakovima s pripadajućom Zbirkom kartografskih znakova. Opis savjetovanja: Pravilnikom o kartografskim znak... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
237

Javno savjetovanje: Nacrt Pravilnika o načinu uporabe zemljišta i zgrada te posebnim pravnim režimima

Od utorka, 03.09.2019. godine otvoreno je javno savjetovanje za Nacrt Pravilnika o načinu uporabe zemljišta i zgrada te posebnim pravnim režimima.  Opis savjetovanja: Pravilnikom o načinu upor... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
274

Predavanje: PRIMJENA FOTOGRAMETRIJE I DALJINSKIH ISTRAŽIVANJA ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA U GEODEZIJI

Geodetska udruga Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije organizira 21.09.2019. u Senju stručno predavanje u okviru stručnog usavršavanja odobrenog od Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezij... pročitaj više..


Arhiva starih stranica
414

Smjernice za izradu elaborata iskolčenja građevine i iskolčenje građevine – poziv na davanje mišljenja

Prateći problematiku obavljanja stručnih geodetskih poslova za potrebe prostornoga uređenja i gradnje, te nakon razgovora sa predstavnicima Državne geodetske uprave po tim pitanjima, Odbor za etiku, s... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
242

Priopćenje predsjednika Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

Poštovane kolegice i kolege ovlašteni inženjeri geodezije, danas me je kontaktirao veći broj naših članova i postavio upit o inicijativi za sazivanje Skupštine Komore, a koja je pokrenuta od nekih čla... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
250

Predavanje/tečaj/radionica: FRANCISKANSKI KATASTAR, Zagreb

Predavanje (2 sata) „FRANCISKANSKI KATASTAR“ koje organizira Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije održat će se u petak, 6.09.2019. s početkom u 13.00 sati u dvorani ˝Zagreb˝ poslovnog t... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
232

Objava o utvrđivanju vremena i mjesta o održavanju razgovora (intervjua) - zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme na radno mjesto glavnog tajnika Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

Razgovor (intervju) sa kandidatima čije su prijave pravodobne i potpune i koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja održat će se dana 04. rujna 2019. godine u vremenskom razdoblju od 9:00 do 12:00 sa... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
253

Predavanje: PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA, Split

Predavanje na temu „PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA“ koje organizira Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije održat će se u srijedu, 11.09.2019. s ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
228

Sudjelovanje HKOIG na javnim savjetovanjima za Pravilnik o obveznom sadržaju idejnog projekta i Pravilnik o obveznom sadržaju i opremanju projekata građevina

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije sudjelovala je na savjetovanjima s javnošću za Pravilnik o obveznom sadržaju idejnog projekta i Pravilnik o obveznom sadržaju i opremanju projekata građe... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
227

Predavanja u organizaciji Udruge geodeta Požeško-slavonske županije, 06.09.2019., Požega

Udruga geodeta Požeško-slavonske županije organizira stručna predavanja koja će se održati u Požegi, Konferencijska dvorana Hrvatske gospodarske komore, Vukovarska 6, dana 6. rujna 2019. godine (... pročitaj više..


Arhiva starih stranica
229

Pravilnik o pojedinačnom prevođenju katastarskih čestica katastra zemljišta u katastar nekretnina objavljen u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« br. 72/2019 od 31.07.2019. godine objavljen je Pravilnik o pojedinačnom prevođenju katastarskih čestica katastra zemljišta u katastar nekretnina.  Ovim Pravilnikom propis... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
245

U MGIPU održan sastanak vezano uz izradu Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenom infrastrukturom

Na inicijativu Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja održan je dana 30. srpnja 2019. godine sastanak sa predstavnicima inženjerskih komora na temu izrade Zakona o postupanju s nezakonito i... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
263

Otvoren Forum HKOIG

Od 1. kolovoza 2019. godine otvoren je Forum HKOIG. Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije poziva sve svoje članove, vježbenike-kandidate te stručne suradnike i suradnike ovlaštenog inženjera ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
308

Objavljen dodatak Objašnjenja vezano uz postupanje osoba ovlaštenih za obavljanje stručnih geodetskih poslove u primjeni odredbi Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju (KLASA: 932-01/19-01/47, URBROJ: 541-01/1-19-1, od 24. travnja 2019.)

Tijekom primjene predmetnog Objašnjenja Državne geodetske uprave pojavila se potreba za donošenjem Dodatka Objašnjenju a posebno u dijelu izrade Geodetske situacije stvarnog stanja terena u položajnom... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
220

Javni natječaj za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme na radno mjesto glavnog tajnika Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

Javni natječaj objavljen je u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista od 31.07.2019. godine.    REPUBLIKA HRVATSKAHRVATSKA KOMORA OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE 10000 Zagreb, Ulica grada Vukov... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
222

Javna savjetovana za Pravilnik o obveznom sadržaju idejnog projekta i Pravilnik o obveznom sadržaju i opremanju projekata građevina

Od ponedjeljka, 22.07.2019. godine otvorena su javna savjetovana za Pravilnik o obveznom sadržaju idejnog projekta i Pravilnik o obveznom sadržaju i opremanju projekata građevina.  Navedenim p... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
241

CLGE Students' Contest 2018 - 2019

U suradnji sa GSA (the European GNSS Agency) Europsko vijeće geodeta – CLGE, pokrenulo je osmi po redu CLGE European Students’ Contest za akademsku godinu 2018 - 2019. Podsjećamo sve zainteresirane d... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
253

Javno savjetovanje: Nacrt Pravilnika o topografskoj izmjeri i izradi državnih karata

Od utorka, 09.07.2019. godine otvoreno je javno savjetovanje za Nacrt Pravilnika o topografskoj izmjeri i izradi državnih karata.  Opis savjetovanja: Pravilnikom o topografskoj izmjeri i izrad... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
230

Javna savjetovanja: Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja očevidnika te sadržaju i obliku službene iskaznice geodetskog inspektora i Pravilnik o registru zgrada

Od četvrtka, 04.07.2019. godine otvorena su javna savjetovanja za Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja očevidnika te sadržaju i obliku službene iskaznice geodetskog inspektora i Pravilnik o registru ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
256

Zakon o zemljišnim knjigama objavljen u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« broj 63/2019 od 28.06.2019. godine objavljen je Zakon o zemljišnim knjigama. Ovim se Zakonom uređuje ustrojstvo, uređenje, vođenje i čuvanje zemljišnih knjiga, određuje predmet i... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
242

Zatvorene prijave za predavanje u Zagrebu „PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA“

Zbog popunjenosti kapaciteta dvorane, sa danom 27.06.2019. godine,  zatvorene su prijave za predavanje na temu „PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA“... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
362

Puštena u uporabu nova e-usluga za članove Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije u suradnji sa Ministarstvom uprave i Financijskom agencijom razvila je novu e-uslugu Postupci vezani uz članstvo u Hrvatskoj komori ovlaštenih inžen... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
217

Produljen rok za prijavu aktivnosti u Program stručnog usavršavanja HKOIG za razdoblje 01.06. – 31.12.2019. godine

Obavještavamo sve zainteresirane strukovne organizacije, visoka učilišta i druge ovlaštene pravne osobe da je rok za dostavu prijava aktivnosti u godišnji program stručnog usavršavanja za razdoblje od... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
215

Podsjetnik na obavezu pribavljanja suglasnosti Državne geodetske uprave za obavljanje stručnih geodetskih poslova iz članka 5. Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti (NN 25/2018)

Prijelaznim i završnim odredbama Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti (NN 25/2018), članak 101., propisana je obaveza ovlaštenih inženjera geodezije koji stručne geodetske poslove obavljaju samos... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
239

Predavanje: PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA, Zagreb

Predavanje na temu „PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA“ koje organizira Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije održat će se u srijedu, 03.07.2019. s ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
306

Objašnjenje DGU vezano uz izradu Geodetskog elaborata izvedenog stanja komunalne infrastrukture

Člankom 132. Zakona o komunalnom gospodarstvu (NN br. 68/2018) propisan je postupak evidentiranja komunalne infrastrukture u katastru i upis iste u zemljišnu knjigu u okviru kojeg se izrađuje geodetsk... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
278

Svečano puštanje u rad portala Katastar.hr

U utorak 11. lipnja 2019. godine, u 15 sati u Državnoj geodetskoj upravi svečano je pušten u rad portal Katastar.hr koji su u rad pustili, u svojstvu izaslanika Vlade Republike Hrvatske, ministar upra... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
250

Predavanje: PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA, Čakovec

Predavanje na temu „PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA“ koje organizira Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije održat će se uutorak, 02.07.2019. s po... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
215

PRIJAVE ZA ORGANIZIRANI POSJET SAJMU GEODEZIJE, GEOINFORMATIKE I UPRAVLJANJA PROSTOROM – INTERGEO 2019, STUTTGART

Poštovani članovi, u svrhu što boljeg praćenja novih trendova i tehnologija u geodetskoj profesiji Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije organizira za svoje aktivne članove (kojima članstvo ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
229

Javno savjetovanje: Pravilnik o načinu izvođenja osnovnih geodetskih radova

Od utorka, 04.06.2019. godine otvoreno je javno savjetovanje za Pravilnik o načinu izvođenja osnovnih geodetskih radova.  Opis savjetovanja: Pravilnikom o načinu izvođenja osnovnih geodetskih ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
227

Očitovanje HKOIG na održani sastanak sa DGU na temu objašnjenja Državne geodetske uprave „Postupanje osoba ovlaštenih za obavljanje stručnih geodetskih poslova vezanih za odredbe Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju“

Nastavno na obavijest o sastanku predstavnika Državne geodetske uprave (DGU) i Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije (HKOIG) na temu objašnjenja DGU „Postupanje osoba ovlaštenih za obavljanje... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
260

Održana 3. sjednica Odbora za etiku, stručna pitanja i propise HKOIG

U petak, 31. svibnja 2019. godine održana je 3. sjednica Odbora za etiku, stručna pitanja i propise Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije. Sjednici su uz predsjednika HKOIG Vladimira Krupu, ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
240

Inicijativa HKOIG za poboljšanjima Sustava digitalnih geodetskih elaborata – objava prijedloga i upita upućenih prema DGU

Sukladno zakonskim ovlastima, a potaknuta javljanjima velikog broja svojih članova, HKOIG je putem svojih stručnih tijela, Odbora za stručna pitanja i regulativu te Odbora za etiku, stručna pitanja i ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
234

Poziv za prijavu aktivnosti u Program stručnog usavršavanja

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije poziva zainteresirane strukovne organizacije, visoka učilišta i druge ovlaštene pravne osobe da dostave prijedloge za uključivanje aktivnosti u godišnji ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
223

Najava završnih prezentacija natjecanja „Copernicus Hackathon Zagreb 2019“ u Splitu i Zagrebu, obavijest organizatora

U Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu održati će se 23. i 24. listopada ove godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i organizaciji Geodetskog fakulteta Sveučil... pročitaj više..


Arhiva starih stranica
245

Najava predavanja „PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA“

Nakon Pazina i Osijeka predavanja na temu „PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA“ koje organizira Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije održat će se prema s... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
250

Objavljena najčešće postavljana pitanja i odgovori pristigli na SDGE korisničku podršku

Državna geodetska uprava je održala 6 radionica sa 177 službenika koji rade na poslovima pregleda i potvrđivanja geodetskih elaborata. Na radionicama su se sa službenicima analizirala najčešće postavl... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
262

Održano predavanje: PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA

Predavanje na temu „PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA“ u organizaciji Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije održano je u srijedu, 22.05.2019. godine u p... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
228

Održan sastanak na temu objašnjenja Državne geodetske uprave „Postupanje osoba ovlaštenih za obavljanje stručnih geodetskih poslova vezanih za odredbe Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju“

U petak, 17. svibnja 2019. godine u prostorijama Središnjeg ureda Državne geodetske uprave održan je sastanak predstavnika Državne geodetske uprave (DGU) i Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezi... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
214

Javno savjetovanje: Nacrt Pravilnika o pojedinačnom prevođenju katastarskih čestica katastra zemljišta u katastar nekretnina

Od ponedjeljka, 13.05.2019. godine otvoreno je javno savjetovanje za Nacrt Pravilnika o pojedinačnom prevođenju katastarskih čestica katastra zemljišta u katastar nekretnina.  Opis savjetovanj... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
337

Državna geodetska uprava pustila u probni rad redizajniranu mrežnu stranicu katastar.hr

Državna geodetska uprava je, u cilju daljnje digitalizacije svojeg poslovanja, redizajnirala stranicu katastar.hr približivši je građanima na način da su na jednom mjestu objedinjeni servisi koji se p... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
257

Predavanje: PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA

Predavanje na temu „PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA“ koje organizira Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije održat će se u srijedu, 22.05.2019. s počet... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
231

Očitovanje HKOIG na objašnjenje DGU „Postupanje osoba ovlaštenih za obavljanje stručnih geodetskih poslova vezanih za odredbe Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju“

Sukladno ovlastima propisanim člankom 57. Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti (NN 25/2018) Odbor za etiku, stručna pitanja i propise Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije je na sjednici... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
187

POZIV NA SASTANAK ovlaštenim inženjerima geodezije sa područja Osječko-baranjske županije u svezi primjene Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji (NN broj 39/19) i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju (NN broj 39/19)

Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Osječko-baranjske županije poziva ovlaštene inženjere geodezije, elektrotehnike i strojarstva sa područja Osječko-baranjske županij... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
258

Održan sastanak predstavnika sastavnica geodetske struke

U ponedjeljak, 06. svibnja 2019. godine u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca održan je redovni sastanak predstavnika sastavnica geodetske struke.  Sastanku su prisustvovali predsjednik H... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
245

Održana konstituirajuća sjednica Odbora za etiku, stručna pitanja i propise HKOIG

U petak, 3. svibnja 2019. godine održana je konstituirajuća sjednica Odbora za etiku, stručna pitanja i propise Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije, koju je sukladno svojim ovlastima sazvao... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
229

„Copernicus Hackathon Zagreb 2019“ natjecanje, obavijest organizatora

Poštovani članovi Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije, u Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu održati će se 23. i 24. listopada ove godine, pod pokroviteljstvom Ministarst... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
261

XIX. Dani geodeta Hrvatske, obavijest HGD-a

Hrvatsko geodetsko društvo ponovno organizira tradicionalne devetnaeste po redu Dane (susrete) geodeta Hrvatske. Godine 2017. preskočila se organizacija, ali ove, 2019. neće! XIX. Dani geodeta Hrvatsk... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
221

Otvorena stranica HKOIG na Facebooku

U cilju brže, lakše i transparentnije komunikacije sa svojim članovima i javnošću Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije otvorila je svoju stranicu na Facebooku: http://bit.ly/HKOIG_Faceb... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
207

Priopćenje DGU o postupanjima katastarskih ureda nakon stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju, a koja se odnose na zaprimanje zahtjeva za pregled i potvrđivanje geodetskih projekata

Po zahtjevima za pregled i potvrđivanje geodetskih projekata koji će se zaprimiti nakon 25.4.2019. godine katastarski uredi će postupati također sukladno Pravilniku o geodetskom projektu(NN 12/14... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
210

Dopis HKOIG prema DGU vezano za primjenu odredbi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Zakona o izmjenama i dopuna Zakona o prostornom uređenju, a koje se odnose na zaprimanje zahtjeva za pregled i potvrđivanje geodetskih projekata

Kako su dana 25.04.2019. godine stupili na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji („Narodne novine“, br. 39/19) te Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju („Narodne novi... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
263

Pravilnik o stručnom usavršavanju osoba koje obavljaju stručne geodetske poslove

Uz prethodnu suglasnost Državne geodetske uprave, KLASA: 930-01/18-01/26, URBROJ: 541-07-01/1-1-12, od 10.04.2019. godine, Skupština Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije donijela je&nbs... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
272

Postupanje osoba ovlaštenih za obavljanje stručnih geodetskih poslova vezanih za odredbe Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju - objašnjenje Državne geodetske uprave

Državna geodetska uprava dala je objašnjenje vezano uz primjenu Zakona o gradnji (NN br. 153/13, 20/17 i 39/19) i Zakona o prostornom uređenju ( NN br. 153/13, 65/17, 114/18 i 39/19), a u sv... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
225

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji objavljeni u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« broj 39/2019 od 17.04.2019. godine objavljeni su Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o gradnj... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
236

Arhiva starih stranica
233

Održana Svečana akademija povodom 20. godišnjice djelovanja inženjerskih komora

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je Svečanoj akademiji kojom je pet inženjerskih komora – Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije, Hrvatska komora arhitekata, Hrvatska k... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
190

Inicijativa HKOIG za održavanje edukacija za osobe koje obavljaju stručne geodetske poslove, vezano za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Zakona o izmjenama i dopuna Zakona o prostornom uređenju

S obzirom da su dana 11. travnja 2019. godine u Hrvatskom saboru izglasani Zakon o izmjenama i dopunama zakona o gradnji i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju, te da se stupanje ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
230

Održan sastanak predstavnika Svjetske banke i Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

Dana 11. travnja 2019. godine u prostorijama Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije održan je sastanak predstavnika Svjetske banke (The World Bank) i Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geode... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
227

Očitovanje Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije na donošenje zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije je u skladu sa svojim ovlastima uvijek nudila suradnju i stručnu pomoć pri izradi propisa koji utječu na obavljanje geodetske djelatnosti. Na isti način ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
214

Vlada Republike Hrvatske usvojila je Nacrte konačnih prijedloga izmjena i dopuna Zakona o prostornom uređenju, i Zakona o gradnji

Vlada Republike Hrvatske je na svojoj 150. sjednici održanoj 04. travnja 2019. godine usvojila Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju, s Nacrtom konačnog prijedlog... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
236

Uredba o snimanju iz zraka (NN 28/2019) – upute i obrasci

Vezano za stupanje na snagu Uredbe o snimanju iz zraka (NN 28/2019) sa danom 30.03.2019. godine, Državna geodetska uprava je na svojim mrežnim stranicama objavila nove upute i obrasce kako slijedi:&nb... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
234

Prof. dr. sc. Željko Bačić u emisiji Treći element

U srijedu, 3. travnja, s početkom u 21:20 na Trećem programu HTV-a ne propustite pogledati emisiju Treći element, u kojoj gostuju prof. dr. sc. Željko Bačić sa Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagre... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
240

Zakon o željeznici objavljen u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« br. 32/2019 od 29.03.2019. godine objavljen je Zakon o željeznici.  Ovim se Zakonom uređuju pravila koja se primjenjuju na upravljanje željezničkom infrastrukturom i na u... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
246

Održano predavanje: PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA

Predavanje na temu „PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA“ u organizaciji Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije održano je u utorak, 26. ožujka 2019., u pro... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
244

Održana šesta redovita sjednica Skupštine Komore

U petak 29. ožujka 2019. godine održana je šesta redovita sjednica Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije.  Skupština Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije usvojila ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
218

OTVORENE PRIJAVE ZA ORGANIZIRANI POSJET SAJMU GEODEZIJE, GEOINFORMATIKE I UPRAVLJANJA PROSTOROM – INTERGEO 2019, STUTTGART

U svrhu što boljeg praćenja novih trendova i tehnologija u geodetskoj profesiji Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije organizira za svoje aktivne članove (kojima članstvo nije u mirovanju) po... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
243

Uredba o snimanju iz zraka objavljena u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« broj 28/2019 od 22.03.2019. godine objavljena je Uredba o snimanju iz zraka.  Ovom Uredbom propisuju se uvjeti za izdavanje odobrenja za snimanje iz zraka državnog područ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
239

Uredba o snimanju iz zraka

Vlada Republike Hrvatske je na 148. sjednici održanoj 21. ožujka 2019. godine donijela Uredbu o snimanju iz zraka.   Uredbom o snimanju iz zraka propisuju se uvjeti za izdavanje odobrenja... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
233

21. ožujak, Svjetski dan geodeta (Global Surveyors Day)

Europsko vijeće geodeta (The Council of European Geodetic Surveyors - CLGE), zajedno sa Međunarodnom udrugom geodeta (International Federation of Surveyors  - FIG) i Nacionalnim udruženjem profes... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
241

Sudjelovanje HKOIG na javnim savjetovanjima za Zakon o prostornom uređenju i Zakon o gradnji

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije sudjelovala je na savjetovanjima s javnošću za Konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Konačni prijedlog Zakona... pročitaj više..


Arhiva starih stranica
234

Predavanje: PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA

Predavanje na temu „PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA“ koje organizira Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije održat će se u utorak, 26. ožujka 2019., s ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
263

Nacrt Standarda geodetskih usluga

Temeljem članka 110. stavka 2. Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti (NN 25/2018), Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije obavezna je donijeti Standard geodetskih usluga kao opći akt Komor... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
241

Objavljena mrežna usluga pregleda katastarskih čestica i katastarskih općina

Državna geodetska uprava kao subjekt NIPP-a učinila je dostupnom mrežnu uslugu pregleda katastarskih čestica i katastarskih općina.   Mrežna usluga pregleda katastarskih čestica i katasta... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
245

Zatvorene su prijave za predavanja u organizaciji Zagrebačke udruge geodeta, Zagreb, 07.03.2019.

U ime organizatora Zagrebačke udruge geodeta obavještavamo sve zainteresirane da su zbog velikog broja prijava i ograničenog kapaciteta dvorane s datumom 5. ožujka 2019. ZATVORENE PRIJAVE za stručno p... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
225

Predavanje: GEODETSKI POSLOVI NA UREĐIVANJU NEKRETNINA PUTEM SUDA, Osijek, 28.03.2019.

Predavanje na temu „GEODETSKI POSLOVI NA UREĐIVANJU NEKRETNINA PUTEM SUDA“ koje organizira Udruga geodeta Osječko-baranjske županije održati će se u Osijeku, 28. ožujka 2019., s početkom u 11.00 sati.... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
259

Mrežne usluge prostornih podataka Državne geodetske uprave

Državna geodetska uprava je u okviru svojeg djelokruga rada razvila niz mrežnih usluga putem kojih se korisnicima omogućava pristup prostornim podacima.   Mrežne usluge pregleda u obliku ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
246

Održan sastanak na temu poboljšanja Sustava digitalnih geodetskih elaborata

Na inicijativu Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije dana 22. veljače 2019. godine održan je u prostorijama Središnjeg ureda Državne geodetske uprave sastanak na temu poboljšanja Sustava digi... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
213

VAŽNA OBAVIJEST - promjena lokacije održavanja Predavanja u organizaciji Udruge geodeta Dalmacije, 22.02.2019.

Zbog povećanog interesa za predavanje Udruge geodeta Dalmacije 22.02.2019. (petak) promijenjena je lokacija održavanja predavanja. Nova lokacije je FESB, dvorana B401, na adresi Ruđera Boškovića 32, S... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
213

Javna savjetovanja: Konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju

Od utorka, 19.02.2019. godine otvorena su javna savjetovanja za Konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom u... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
249

Predavanja u organizaciji Udruge geodeta Dalmacije, 22.02.2019.

Predavanja u organizaciji Udruge geodeta Dalmacije održati će se u petak 22. veljače 2019. godine od 16:00 do 20:00 sati u prostorijama ZUIS-a, Starčevićeva 24/c, Split.  Prema ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
239

Predavanja u organizaciji Zagrebačke udruge geodeta, Zagreb, 07.03.2019.

Predavanja u organizaciji Zagrebačke udruga geodeta održati će se u četvrtak 7. ožujka 2019. s početkom u 16.30 sati u prostorijama Hrvatskog inženjerskog saveza u Zagrebu, Berislavićeva 6/I kat.... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
243

U prostorijama MGIPU održan sastanak na temu Geodetskog projekta

Na inicijativu Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije u prostorijama Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja održan je dana 07. veljače 2019. godine sastanak na temu Geodetskog proje... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
231

Arhiva starih stranica
235

Zatvorene su prijave za predavanja u organizaciji Zagrebačke udruge geodeta, Zagreb, 31.01.2019.

U ime organizatora Zagrebačke udruge geodeta obavještavamo sve zainteresirane da su zbog velikog broja prijava i ograničenog kapaciteta dvorane s datumom 24. siječnja 2019. godine ZATVORENE PRIJAVE za... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
259

Implementacija Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina

Sukladno Zakonu o državnoj izmjeri i katastru nekretnina (NN 112/18) Državna geodetska uprava implementirala je Rješenje koje sadrži izvod iz katastarskog plana s popisom koordinata osnovani... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
234

Važna obavijest za projektante - elektroničko potpisivanje projekata

10. siječnja 2019. godine u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja održan je sastanak na kojem su predstavnici inženjerskih komora upoznati sa uvođenjem 3. faze nadogradnje sustava eDozvola pročitaj više..

Arhiva starih stranica
245

Održan zajednički sastanak čelnika sastavnica geodetske struke

15. siječnja 2019. godine u prostorijama Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije održan je zajednički sastanak čelnika sastavnica geodetske struke. Sastanku su prisustvovali ravnatelj Državne g pročitaj više..

Arhiva starih stranica
250

Radionica UREĐENJE MEĐE U POSTUPCIMA IZMJERE ZEMLJIŠTA I SUDSKOJ PRAKSI, Zagreb, 13.02.2019.

Obavještavamo sve zainteresirane da će se Radionica UREĐENJE MEĐE U POSTUPCIMA IZMJERE ZEMLJIŠTA I SUDSKOJ PRAKSI organizatora NOVI INFORMATOR d.o.o. održati 13. veljače 2019. godine (srijeda) u ... pročitaj više..