Arhiva objava HKOIG

Travanj 2019

Dobro došli na našu stranicu Arhive. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 18 naših članaka raščlanjenih na mjesece i godine.
Arhiva starih stranica
490

XIX. Dani geodeta Hrvatske, obavijest HGD-a

Hrvatsko geodetsko društvo ponovno organizira tradicionalne devetnaeste po redu Dane (susrete) geodeta Hrvatske. Godine 2017. preskočila se organizacija, ali ove, 2019. neće! XIX. Dani geodeta Hrvatsk... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
416

Otvorena stranica HKOIG na Facebooku

U cilju brže, lakše i transparentnije komunikacije sa svojim članovima i javnošću Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije otvorila je svoju stranicu na Facebooku: http://bit.ly/HKOIG_Faceb... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
414

Priopćenje DGU o postupanjima katastarskih ureda nakon stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju, a koja se odnose na zaprimanje zahtjeva za pregled i potvrđivanje geodetskih projekata

Po zahtjevima za pregled i potvrđivanje geodetskih projekata koji će se zaprimiti nakon 25.4.2019. godine katastarski uredi će postupati također sukladno Pravilniku o geodetskom projektu(NN 12/14... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
385

Dopis HKOIG prema DGU vezano za primjenu odredbi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Zakona o izmjenama i dopuna Zakona o prostornom uređenju, a koje se odnose na zaprimanje zahtjeva za pregled i potvrđivanje geodetskih projekata

Kako su dana 25.04.2019. godine stupili na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji („Narodne novine“, br. 39/19) te Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju („Narodne novi... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
452

Pravilnik o stručnom usavršavanju osoba koje obavljaju stručne geodetske poslove

Uz prethodnu suglasnost Državne geodetske uprave, KLASA: 930-01/18-01/26, URBROJ: 541-07-01/1-1-12, od 10.04.2019. godine, Skupština Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije donijela je&nbs... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
580

Postupanje osoba ovlaštenih za obavljanje stručnih geodetskih poslova vezanih za odredbe Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju - objašnjenje Državne geodetske uprave

Državna geodetska uprava dala je objašnjenje vezano uz primjenu Zakona o gradnji (NN br. 153/13, 20/17 i 39/19) i Zakona o prostornom uređenju ( NN br. 153/13, 65/17, 114/18 i 39/19), a u sv... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
469

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji objavljeni u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« broj 39/2019 od 17.04.2019. godine objavljeni su Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o gradnj... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
438

Arhiva starih stranica
409

Održana Svečana akademija povodom 20. godišnjice djelovanja inženjerskih komora

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je Svečanoj akademiji kojom je pet inženjerskih komora – Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije, Hrvatska komora arhitekata, Hrvatska k... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
350

Inicijativa HKOIG za održavanje edukacija za osobe koje obavljaju stručne geodetske poslove, vezano za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Zakona o izmjenama i dopuna Zakona o prostornom uređenju

S obzirom da su dana 11. travnja 2019. godine u Hrvatskom saboru izglasani Zakon o izmjenama i dopunama zakona o gradnji i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju, te da se stupanje ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
412

Održan sastanak predstavnika Svjetske banke i Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

Dana 11. travnja 2019. godine u prostorijama Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije održan je sastanak predstavnika Svjetske banke (The World Bank) i Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geode... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
433

Očitovanje Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije na donošenje zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije je u skladu sa svojim ovlastima uvijek nudila suradnju i stručnu pomoć pri izradi propisa koji utječu na obavljanje geodetske djelatnosti. Na isti način ... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
399

Vlada Republike Hrvatske usvojila je Nacrte konačnih prijedloga izmjena i dopuna Zakona o prostornom uređenju, i Zakona o gradnji

Vlada Republike Hrvatske je na svojoj 150. sjednici održanoj 04. travnja 2019. godine usvojila Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju, s Nacrtom konačnog prijedlog... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
431

Uredba o snimanju iz zraka (NN 28/2019) – upute i obrasci

Vezano za stupanje na snagu Uredbe o snimanju iz zraka (NN 28/2019) sa danom 30.03.2019. godine, Državna geodetska uprava je na svojim mrežnim stranicama objavila nove upute i obrasce kako slijedi:&nb... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
426

Prof. dr. sc. Željko Bačić u emisiji Treći element

U srijedu, 3. travnja, s početkom u 21:20 na Trećem programu HTV-a ne propustite pogledati emisiju Treći element, u kojoj gostuju prof. dr. sc. Željko Bačić sa Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagre... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
439

Zakon o željeznici objavljen u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« br. 32/2019 od 29.03.2019. godine objavljen je Zakon o željeznici.  Ovim se Zakonom uređuju pravila koja se primjenjuju na upravljanje željezničkom infrastrukturom i na u... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
419

Održano predavanje: PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA

Predavanje na temu „PROPISI IZ PODRUČJA GEODETSKE DJELATNOSTI I PODRUČJA UPRAVNOG POSTUPANJA“ u organizaciji Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije održano je u utorak, 26. ožujka 2019., u pro... pročitaj više..

Arhiva starih stranica
418

Održana šesta redovita sjednica Skupštine Komore

U petak 29. ožujka 2019. godine održana je šesta redovita sjednica Skupštine Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije.  Skupština Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije usvojila ... pročitaj više..

Rezultati 1 - 18 od 18