Arhiva objava HKOIG

July 2018

Dobro došli na našu stranicu Arhive. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 10 naših članaka raščlanjenih na mjesece i godine.
Arhiva starih stranica
428

Objašnjenje MGIPU vezano za izdavanje uporabne dozvole i evidentiranje građevina u katastru

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja dalo je objašnjenje u svrhu ujednačene provedbe Zakona o gradnji ("Narodne novine", broj 153/13 i 20/17) kao i otklanjanja nedosljednosti, odnosno dvo... read more..

Arhiva starih stranica
660

Tehničke specifikacije iz članka 39. i 53. Pravilnika o geodetskim elaboratima

Sukladno članku 93. Pravilnika o geodetskim elaboratima (NN 59/2018) prilog Pravilniku su tehničke specifikacije iz članka 39. i 53. koje se objavljuju na mrežnim stranicama Državne geodetsk... read more..

Arhiva starih stranica
447

Savjetovanje o nacrtu Pravilnika o stručnom ispitu osoba koje obavljaju stručne geodetske poslove

Opis savjetovanja: Pravilnikom se propisuje način polaganja stručnog ispita, detaljan popis propisa koji su predmetom stručnog ispita za stjecanje svojstva odgovorne osobe, stručnog suradnika i suradn... read more..

Arhiva starih stranica
431

Obavijest o početku rada HR BIM TASK GRUPE

U svrhu poticanja i promoviranja inovacija u području graditeljstva i prostornoga uređenja Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja aktivno se uključilo u rad  EU BIM Task grupe čiji je ... read more..

Arhiva starih stranica
473

Objavljena Zbirka kartografskih znakova mjerila od 1: 500 do 1: 25 000

Sukladno članku 3. Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o kartografskim znakovima (NN 59/2018) na mrežnim stranicama Državne geodetske uprave objavljen je prilog navedenom Pravilniku... read more..

Arhiva starih stranica
396

Javno savjetovanje o Prijedlogu Pravilnika o stručnoj osposobljenosti za obavljanje određenih poslova u naftnom rudarstvu

Opis savjetovanja: Pravilnikom se propisuje program, uvjeti i način polaganja stručnog ispita iz područja naftnog rudarstva, ustroj i način rada ispitnog povjerenstva za polaganje stručnih ispita iz p... read more..

Arhiva starih stranica
415

Javno savjetovanje o Prijedlogu pravilnika o građenju naftno-rudarskih objekata i postrojenja

Opis savjetovanja: Pravilnikom se propisuje stručna sprema, stručni ispit i radno iskustvo projektanta projekata građenja, revidenta, glavnog nadzornog inženjera, nadzornog inženjera, glavnog inženjer... read more..

Arhiva starih stranica
393

Katalog proizvoda Državne geodetske uprave

Sukladno članku 6. Pravilnika o određivanju visine stvarnih troškova uporabe podataka dokumentacije državne izmjere i katastra nekretnina (»Narodne novine«, broj 59/2018) koji stupa na snagu... read more..

Arhiva starih stranica
415

Novi pravilnici iz područja geodetske djelatnosti objavljeni u »Narodnim novinama«

U »Narodnim novinama« broj 59/2018 od 04.07.2018. godine objavljeni su novi pravilnici iz područja geodetske djelatnosti.  Pravilnik o geodetskim elaboratima Pravilnik o određivanju... read more..

Arhiva starih stranica
428

Prihvaćen PRIJEDLOG ZAKONA O DRŽAVNOJ IZMJERI I KATASTRU NEKRETNINA, prvo čitanje

Na 8. sjednici Hrvatskog sabora 29. lipnja 2018. donesen je zaključak da se prihvaća Prijedlog Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina. Sve primjedbe, prijedlozi i mišljenja uputit će se predl... read more..

Results 1 - 10 of 10