CLGE General Assembly Cavtat 2024

Previous Next

U organizaciji Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije kao predstavnika zemlje domaćina održana je u Cavtatu 19. i 20. travnja 2024. Generalna skupština Europskog vijeća geodeta – CLGE (CLGE General Assembly, Cavtat (HR), 19 - 20 April 2024).

cavta group photo

Ovom skupu prisustvovali su predstavnici iz 28 zemalja, ukupno 58 delegata, od kojih 54 uživo u Cavtatu i četiri online.

cavtat1

Pozdravne govore na otvaranju održali su predsjednik CLGE-a Vladimir Krupa, glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić i predsjednik Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije Ivan Kalina.

cavtat2

U sklopu programa skupa je prof. dr. sc. Ivana Racetin održala nacionalnu prezentaciju – predstavljanje geodetske djelatnosti u Hrvatskoj.

cavtat3

Dr. sc. Blaženka Mičević je u svojstvu CLGE delegata iz Hrvatske moderirala okrugli stol na CLGE temu godine „Skills for Tomorrow: Are We Ready?“, u kojoj je uz sudionike iz ostalih zemalja sudjelovao i CLGE delegat iz Hrvatske Borna Gradečak.

cavtat4

U sklopu zatvaranja skupa dr. sc. Blaženka Mičević najavila je prisutnim delegatima održavanje 17. simpozija ovlaštenih inženjera geodezije koji će se od 23. do 26. listopada 2024. održati u Poreču.