Obavijest organizatora o održavanju online predavanja: Snimanje bespilotnom letjelicom za geodetske potrebe - zakonodavstvo i napredne mogućnosti

Obavijest organizatora o održavanju online predavanja: Snimanje bespilotnom letjelicom za geodetske potrebe - zakonodavstvo i napredne mogućnosti

U utorak, 7.11.2023. s početkom u 11.00 sati, a u trajanju od 6 (šest) akademskih sati održat će se u
organizaciji tvrtke Geo-centar d.o.o online predavanje pod nazivom:

Snimanje bespilotnom letjelicom za geodetske potrebe - zakonodavstvo i napredne mogućnosti“

Cilj radionice je dati pregled aktualnih metodologija rada pomoću bespilotnih letjelica, kao što su aerofotogrametrija i LiDAR iz zraka. Poseban naglasak će se staviti na najčešće probleme i izazove koje operateri imaju, kao što su korištenje RTK i PPK pozicioniranja bespilotne letjelice, primjena vlastitih baznih uređaja te obrada fotogrametrijskih i LiDAR podataka šumskih područja. Sav prezentirani sadržaj bit će popraćen konkretnim pokaznim primjerima iz prakse.

Uz to, sudionici će moći saznati sve detalje o novom zakonodavnom okviru koji na snagu stupa 1.1.2024.

Predavač:
Luka Zalović, mag. ing. geod. et geoinf.

Radionica će se održati online, putem YouTube platforme, a upute za pristup bit će dostavljene polaznicima dan prije termina predavanja.

Prijave su moguće do ponedjeljka 6.11.2022. do 16:00 sati. Potrebno se prijaviti putem online obrasca (poveznica) i poslati potvrdu o uplati kotizacije do navedenog datuma.

Ova radionica uvrštena je u Godišnji program stručnog usavršavanja HKOIG za 2023. te je vrednovana sa ukupno 6 (šest) akademskih sati iz područja 1-2 Programa stručnog usavršavanja HKOIG.

Poveznica na obrazac za prijavu:

https://forms.gle/SxR3VCrLo5sjFuFLA