Najava održavanja radionice u Splitu „Tumačenje i primjena prava“

Najava održavanja radionice u Splitu „Tumačenje i primjena prava“

  U organizaciji Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije održat će se u Splitu završna radionica „Tumačenje i primjena prava“. Predavanje i raspravu u sklopu radionice održat će prof. dr. sc. Dario Đerđa, dipl. iur., redoviti profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Do sada su ove radionice održane u Osijeku, Rijeci, Zagrebu i Varaždinu.
  Radionica je namijenjena upućivanju ovlaštenih inženjera geodezije na temeljna pravila tumačenja i primjene prava u konkretnim slučajevima obavljanja geodetske djelatnosti. U tu svrhu ukazati će se na značaj utvrđivanja činjeničnoga stanja i tehniku pravnoga rezoniranja. Objasniti će se na koji način treba pristupiti pronalaženju i shvaćanju relevantnog pravnog propisa te kako koristiti metode jezičnog, logičkog, sustavnog i ciljnog tumačenja. Također, ukazati će se na najčešće nedostatke u kvaliteti propisa te dati smjernice za izradu jasnih i nedvosmislenih propisa.


Termin i mjesto održavanja radionice:
14.9.2022. (srijeda), Split, Hotel Mondo, Kopilica 5, početak u 13.00 sati


  Radionica će se održati isključivo uživo, te je zato broj prijava ograničen. Prisustvovanje radionici je bez naknade. Ova radionica uvrštena su u Godišnji program stručnog usavršavanja HKOIG za 2022. temeljem čega će sudionicima biti dodijeljena dva (2) akademska sata iz Područja 3 Programa stručnog usavršavanja HKOIG.

Prijava na radionicu u Splitu (14.9.2022.)