Global Surveyor’s Day 2023 Ceremony

Global Surveyor’s Day 2023 Ceremony

Drage kolegice i kolege,

Kao i svake godine od 2018., 21. ožujka slavi se kao Svjetski dan geodeta / Global Surveyor’s Day.

Ove godine Fédération des géomètres francophones / Federation of French Speaking Surveyors (FGF), u suradnji s Europskim vijećem geodeta (CLGE) i Međunarodnom udrugom geodeta (FIG), ima čast koordinirati proslavu koja će biti u obliku online događaja.

Svečanost će se održati u Parizu, u sjedištu regionalnog ogranka OGE (Conseil régional de l'Ordre des géomètres-experts de Paris),  1 rue de Chazelles, 75017 Paris, France.

FGF je nominirao dva francuska matematičara, astronoma i geodeta -  Jean-Baptiste Joseph Delambre i Pierre François André Méchain, izumitelje metričkog sustava, za Geodete godine za 2023.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prisustvujete virtualnom obilježavanju Global Surveyor’s Day 2023.

Kako se radi o globalnom događaju predviđeno je njegovo održavanje u više termina. Za kolege sa područja Europe preporuča se prisustvovanje Sesiji B – u utorak, 21.3.2023. s početkom u 20.00 sati.

Zainteresirani se trebaju prijaviti putem Prijavnog obrasca (ovdje). Prijaviti se možete do 21.3.2023. do 13.00 sati. Sat vremena nakon zaključenja prijava dobit ćete pristupne podatke za pristup ZOOM meetingu.

Izuzetno je važno da nakon prijave u ZOOM meeting u chat upišete svoje: prezime i ime, mail adresu i broj upisa u evidencije HKOIG (GEO-broj upisa, VJ-broj upisa, SU-broj upisa).

Prisustvovanje ovom skupu je besplatno i vrednuje se sa dva akademska sata uz Područja 3 Programa stručnog usavršavanja Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije.

Za više informacija pogledajte izvornu vijest:

https://www.clge.eu/event/global-surveyors-day-2023#2023-03-21

Announcement and programme (EN) – the EN version of the draft programme can be downloaded here.

Vaš HKOIG