Javno savjetovanje za Pravilnik o izborima i imenovanju članova u tijela HKOIG

Javno savjetovanje za Pravilnik o izborima i imenovanju članova u tijela HKOIG

Na temelju članka 50. stavka 4. podstavak 2. Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti (NN 25/2018) i članka 21. stavak 1. točka 2. Statuta Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije (NN 109/2018), Upravni odbor Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije na 89. sjednici održanoj 9. svibnja 2024. godine donio je Odluku o provedbi javnog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Nacrt prijedloga Pravilnika o izborima i imenovanju članova u tijela Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije.

Javno savjetovanje provest će se u trajanju od 30 dana, od 10. svibnja do 10. lipnja 2024., putem obrasca dostupnog na mrežnim stranicama HKOIG.

Po isteku roka za dostavu mišljenja i prijedloga Upravni odbor HKOIG izradit će i objaviti na mrežnim stranicama HKOIG izvješće o održanom savjetovanju.

U odnosu na važeći Pravilnik o izborima iz 2010. godine ovaj Pravilnik usklađen je s odredbama Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti (2018.) i Statuta Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije (2018.), propisuje se mogućnost glasovanja elektroničkim putem, propisuje se postupak izvanrednih izbora za predsjednika Komore, dosadašnja kandidacijska lista od ukupno 35 kandidata proširuje se sa ukupno 15 zamjenika kandidata proporcionalno raspoređenih na pet područnih odbora, potpora kandidacijskoj listi povećava se sa 50 na 100 članova, ukida se pravo Upravnog odbora Komore da predlaže kandidacijsku listu bez potpisa potpore članova, jasnije se propisuju rokovi i sam postupak raspisivanja izbora, kandidature, postupanja Izbornog povjerenstva, glasovanje, utvrđivanje izbornih rezultata, te izbor predsjednika i imenovanje članova tijela Komore.

 

Pravilnik o izborima HKOIG 

Obrazac Savjetovanja za Pravilnik o izborima 

Odluka o provedbi javnog savjetovanja