Sudjelovanje predstavnika HKOIG na CLGE Generalnoj skupštini i VII CLGE Konferenciji europskih geodeta, Vladimir Krupa ponovno izbran za predsjednika CLGE

Sudjelovanje predstavnika HKOIG na CLGE Generalnoj skupštini i VII CLGE Konferenciji europskih geodeta, Vladimir Krupa ponovno izbran za predsjednika CLGE

27. do 29. listopada 2022. održani su u Sevilli (Španjolska) CLGE Generalna skupština i VII CLGE Konferencija europskih geodeta – „Blue Surveying“. U njihovom radu su u svojstvu delegata, moderatora i sudionika panela sudjelovali i predstavnici Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije.

Dr. sc. Blaženka Mičević je u sklopu Konferencije moderirala panel pod nazivom „Water is precious“, uz prethodno sudjelovanje u organizaciji i pripremi ovog panela. Sudjelujući u radu Generalne skupštine predstavila je rad odjela za Raznolikost, jednakost i inkluziju (DEI CLGE) kojem predsjeda u sklopu radnih tijela CLGE-a. Predstavila je sudjelovanje na 4. Danu europskih inženjerskih komora koji se održao u Bruxelles-u 21.06.2022. sa temom „Why women power is essential to NEB“.

Dr. sc. Ivana Racetin, na čiji je prijedlog CLGE za europsku temu godine odabrao „Blue Surveying – Geodezija i vode“, održala je u sklopu Konferencije prezentaciju pod nazivom „Role of Surveying Engineers in Marine Spatial Planning“. Sudjelovala je i u raspravi na završnom okruglom stolu za pripremu Sevilla Declaration, odgovarajući na pitanja moderatora i publike.

Borna Gradečak, kao imenovani delegat iz Hrvatske, sudjelovao je u pripremnim sastancima, te radu i održavanju Generalne skupštine. Sa kolegom Brankom Klekovićem uključio se u rad novoosnovane radne grupe za izradu EGSA (European Geodetic Surveyor Act). U pripremi sastanka u Sevilli održan je i mrežni sastanak svih članova ove radne grupe sa ciljem međusobnog upoznavanja te postavljanja osnovnih parametara rada radne grupe uz upoznavanje od strane voditelja projekta sa prezentacijom projekta sa Generalne skupštine CLGE održane ove godine u Skoplju.

U ime HKOIG održao je na Generalnoj skupštini prezentaciju kandidature Hrvatske za domaćina CLGE Generalne skupštine u Cavtatu u proljeće 2024., što je od strane Generalne skupštine prihvaćeno aklamacijom.

Završno, na mjesto predsjednika Europskog vijeća geodeta – CLGE, na novi mandat od dvije godine ponovno je izabran predstavnik Hrvatske g. Vladimir Krupa, na čemu mu najiskrenije čestitamo i želimo uspjehe u obnašanju ove odgovorne i časne dužnosti.

Više o svemu navedenome možete doznati na službenim stranicama ovih događanja:

VIII CLGE Conference of the European Surveyor - 'Blue Surveying', Seville (ES), 27 October 2022

https://www.clge.eu/event/viii-clge-conference-of-the-european-surveyor-blue-surveying-seville-es-27-october-2022#2022-10-27

CLGE General Assembly, Seville (ES), 28 - 29 October 2022

https://www.clge.eu/event/clge-general-assembly-seville-es-28-29-october-2022#2022-10-28