Radionica u Osijeku

Radionice
27
HKOIG_Tumačenje-i-primjena-prava
  6. Srp 2022. 13:00

  Vikarijat Osijek, Ul. Josipa Jurja Strossmayera 58

U organizaciji Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije održat će se u Osijeku, Rijeci, Splitu, Zagrebu i Varaždinu radionice „Tumačenje i primjena prava“. Predavanje i raspravu u sklopu radionica održat će prof. dr. sc. Dario Đerđa, dipl. iur., redoviti profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Radionice su namijenjene upućivanju ovlaštenih inženjera geodezije na temeljna pravila tumačenja i primjene prava u konkretnim slučajevima obavljanja geodetske djelatnosti. U tu svrhu ukazati će se na značaj utvrđivanja činjeničnoga stanja i tehniku pravnoga rezoniranja. Objasniti će se na koji način treba pristupiti pronalaženju i shvaćanju relevantnog pravnog propisa te kako koristiti metode jezičnog, logičkog, sustavnog i ciljnog tumačenja. Također, ukazati će se na najčešće nedostatke u kvaliteti propisa te dati smjernice za izradu jasnih i nedvosmislenih propisa.

VAŽNO!

Radionice će se održati isključivo uživo, te je zato broj prijava ograničen. Prisustvovanje radionicama je besplatno. Ove radionice uvrštene su u Godišnji program stručnog usavršavanja HKOIG za 2022., temeljem čega će sudionicima biti dodijeljena dva (2) akademska sasta iz Područja 3 Programa stručnog usavršavanja HKOIG.

 

Seats available
73
Number of seats
100
Telefon
Email
simpozij@hkoig.hr
Web
Adresa
Vikarijat Osijek, Ul. Josipa Jurja Strossmayera 58

 

Karta


 

Svi datumi


  • 6. Srp 2022. 13:00