Radionica u Varaždinu

Radionice
HKOIG_Tumačenje-i-primjena-prava
Datum: 30. Lip 2022. 14:00

Mjesto: Varaždin, Sveučilište Sjever, Ul. 104

U organizaciji Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije održat će se u Osijeku, Rijeci, Splitu, Zagrebu i Varaždinu radionice „Tumačenje i primjena prava“. Predavanje i raspravu u sklopu radionica održat će prof. dr. sc. Dario Đerđa, dipl. iur., redoviti profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Radionice su namijenjene upućivanju ovlaštenih inženjera geodezije na temeljna pravila tumačenja i primjene prava u konkretnim slučajevima obavljanja geodetske djelatnosti. U tu svrhu ukazati će se na značaj utvrđivanja činjeničnoga stanja i tehniku pravnoga rezoniranja. Objasniti će se na koji način treba pristupiti pronalaženju i shvaćanju relevantnog pravnog propisa te kako koristiti metode jezičnog, logičkog, sustavnog i ciljnog tumačenja. Također, ukazati će se na najčešće nedostatke u kvaliteti propisa te dati smjernice za izradu jasnih i nedvosmislenih propisa.

VAŽNO!

Radionice će se održati isključivo uživo, te je zato broj prijava ograničen. Prisustvovanje radionicama je besplatno. Ove radionice uvrštene su u Godišnji program stručnog usavršavanja HKOIG za 2022., temeljem čega će sudionicima biti dodijeljena dva (2) akademska sasta iz Područja 3 Programa stručnog usavršavanja HKOIG.

 

Dostupno rezervacija
69
Broj mogućih rezervacija
100
Telefon
Email
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web
Adresa
Varaždin, Sveučilište Sjever, Ul. 104

 

Karta


 

Svi datumi


  • 30. Lip 2022. 14:00